Kosz és ürülék mindenhol: élhetetlen lett a Kőbányai út 22., amióta odaköltöztették a hajléktalanokat

Kőbányai út 22
Vágólapra másolva!
A folyosókon ürülék, a lépcsőházban hegyekben a kidobott bútor, éjszaka megy a mulatozás, kiabálás, az ablakokon rendszeresen repül ki a használt pelenka, amióta Karácsony Gergely és Pikó András beköltöztette a hajléktalanokat a Kőbányai út 22. számú épületbe - mesélte egy nyolc éve a házban élő nő a Hírnyolcnak. A nő a lapnak azt is elmondta, a régi lakosok fel vannak háborodva, mégsem mernek szólni a fővárosi fenntartónak, mert félnek, hogy felbontják a bérleti szerződésüket.
Vágólapra másolva!

Irén már 8 éve lakik a Kőbányai út 22-ben, ami egy 187 lakásos fővárosi tulajdonú bérház a Könyves Kálmán körút és Kőbányai út találkozásánál. Az épület csaknem felébe – mintegy 71 lakásba – hajléktalanokat költöztetett Karácsony Gergely főpolgármester, ami ellen Pikó András polgármester egyetlen szóval sem tiltakozott -írja a hirnyolc.hu

A folyosón ürülék, az ablakból repül a pelenka

A lakosok korábban sok segítséget kaptak az előző, polgári városvezetéstől,

amióta viszont a baloldali vezetés beköltöztette a hajléktalanokat a házba, áldatlan állapotok uralkodnak az ott lakók elmondása alapján. A folyosókon ürülék között kell lépkedniük, és az sem ritka, hogy az ablakon keresztül repül ki a használt pelenka

– mondta el a lapnak Irén. Szerinte az sem normális, hogy

Az új beköltözők különböző szervezetektől ingyen kaptak bútorokat; amire nincs szükségük a lépcsőházakba tornyozzák fel, ami viszont tűzveszélyes.

– meséli elkeseredetten Irén.

Kőbányai út 22 Forrás: Sára Botond/Facebook

Senki sem kérdezte a lakókat, akarnak-e ilyen szomszédságot

– mondja a nő, aki egyébként baloldali szimpatizáns.

A szociális munkások sem segítenek

Irén szerint az új beköltözők többsége arra is lusta, hogy levigye a szemetet, ha mégis, azt nem a konténerbe, hanem mellé teszik, ezzel is növelve a fertőzésveszélyt.

Mint mondta: számtalanszor szóltak már az oda kivezényelt szociális munkásoknak, de ők csak csitítgatják a régi lakosokat, mondván: majd kialakul az együttélés. Irén viszont úgy véli, az újak nem fognak megváltozni, mert sokan nem is akarnak beilleszkedni.

„Nem tudják megbecsülni az ingyen kapott, felújított lakásokat, mert nem is tettek érte semmit. Nem úgy, mint a régiek, akik pályázat útján kerültek oda és jelentős bérleti díjat fizetnek"

– fogalmazott.

Szerződésbontással félemlítik meg a panaszkodókat

"El vagyunk keseredve, mi régi lakók.

– mondja Irén, majd hozzáteszi: "Meg lettünk félemlítve, hogy lám így jár, aki panaszkodik."

A baloldal tönkreteszi a józsefvárosi családok életét

Sára Boton kormánymegbízott, Budapest VIII. kerületénekkorábbi polgármestere közösségi oldalán szólalt fel az ügyben, kiemelte, láthatóan a baloldalnak semmi nem számít, erővel is keresztülviszik elhibázott döntéseiket, akkor is, ha ezzel józsefvárosi családok életét teszik tönkre.

Sára Botond azt is hozzátette, nem ez a ház az egyetlen, máshol is megtették már ezt!