Fidesz: Ki foglalkozik Budapest ügyeivel, amíg Karácsony magát népszerűsíti a Gyurcsány-show-ban?

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24., Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, főpolgármester
Vágólapra másolva!
A budapesti Fidesz csütörtöki közleményében kiakadt Karácsony Gergelyre, amiért Budapest megoldandó ügyei helyett az országos politikai ambícióit helyezi előtérbe. Munka bőven lenne, főpolgármesterként éjt nappallá téve a budapestiekért kellene dolgoznia - írja felháborodottan a nagyobbik kormánypárt.
Vágólapra másolva!

Hétfőn kezdődött a Gyurcsány-show ajánlásgyűjtési szakasza, így a baloldali pártelnökök előszeretettel mutatkoznak a fényképezőgépek és a kamerák előtt. Közöttük van Karácsony Gergely is, aki az elmúlt napokban többször is nem városvezetői minőségében jelent meg a nyilvánosság előtt.

Tordai Bence párbeszédes képviselőjelölt Átriumban megtartott tegnapi kampányrendezvényén úgy fogalmazott, hogy "ma 5-6 helyen voltam, tegnap is sok helyen voltam, és holnap is sok helyen leszek." Mint ismert, a főpolgármester lesz a baloldal közös jelöltje, miután Gyurcsány Ferenc őt jelölte ki a feladatra.

- tette fel a kérdést a fővárosi Fidesz, visszásnak nevezve, hogy "egész nap járja az előválasztási kampányhelyszíneket, emberekkel szelfizget és baloldali szövetségeseivel jópofizik egész nap."

Álláspontjuk szerint azért visszatetsző Karácsony hozzáállása, mert 2019 őszén Budapest irányítására kapott felhatalmazást, így éjt nappallá téve a budapestiekért kellene dolgoznia. "Munka lenne bőven! Erre élő adásban büszkén elmondja, hogy nem azt a munkát végzi, amivel megbízták, amiért a fizetését kapja az adófizetőktől. Ennyire veszi komolyan a demokráciát és a szolgálatot, amire felesküdött?" - kommentálta felháborodottan a nagyobbik kormánypárt, hogy a baloldali városvezető nem veszi komolyan azt a feladatát, amivel a választók megbízták.

A budapesti Fidesz korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy "egy európai főváros vezetése teljes munkaidős állás", amivel kapcsolatban a Budapest Szervezeti és Működési Szabályzata kimondja, hogy "a főpolgármester a megbízatását főállásban látja el".

Ebből azt a következtetést vonták le, hogy "Karácsony Gergelyt láthatóan nem zavarja, hogy Budapesten állandósultak az idegtépő forgalmi dugók, hogy szemét borítja a köztereket."