Karácsony Gergely most éppen úgy próbálja elterelni a figyelmet a pesti dugókról, hogy az atlétikai vb-t támadja

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24., Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Csütörtökön közösségi oldalán jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester: azt fogja javasolni a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy "a főváros vonja vissza a 2023-as Atlétikai Világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását." Újabb átlátszó próbálkozás a baloldali városvezetőtől, aki a budapesti dugókról próbálja elterelni a figyelmet. 
Vágólapra másolva!

"Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is" – írta közösségi oldalán posztolt videójához. Ebben bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek azt javasolja majd, hogy "a főváros vonja vissza a 2023-as Atlétikai Világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását."

Ahogy több cikkben is foglalkoztunk vele, hónapok óta képtelenség autóval közlekedni a városban, amit a budapestiek jelentős része nem vesz túl jó néven. Ez meglátszik a baloldali politikus népszerűségi mutatóiban is, több mérés szerint is drasztikusan csökkent a támogatottsága. Tegnap, amikor az egy II. kerületi lakossági fórumra sietett, egy autós számonkérte rajta, hogy csak araszolgatni lehet a Margit körúton. Jól mutatja a főpolgármester lelki állapotát, hogy politikai vezetőhöz méltatlan módon kinevette a hozzá szóló férfit.

Karácsony éppen ezért mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy ne a közlekedési káosz legyen a központi téma a nyilvánosságban, most éppen az atlétikai világbajnokság ellehetetlenítését próbálja napirendre emelni.

Főleg, hogy az ősszel várhatóan komoly forgalmi káosz következik, hiszen a nyaralók hazatérnek, az iskola elkezdődik, arról nem is beszélve, hogy a felújítások folytatódnak.

A főpolgármester elvenné az atlétikai világbajnokságot a budapestiektől Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mint ismert, az atlétikai világbajnokság az olimpia, a labdarúgó-világbajnokság és az Európa-bajnokság után a negyedik legnagyobb sportesemény, így Magyarország és a főváros komoly bevételektől esne el, elég csak a televíziós bevételekre és a szállásadókra gondolni.

Nem példa nélküli Karácsonynak a mostani lépése a baloldalon: korábban a Momentum lehetetlenítette el Budapest olimpiai pályázatát.