Erzsébetvárosi lakásában rejtegette a migránsokat egy egyiptomi férfi

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Illegális bevándorlókat bújtatott erzsébetvárosi lakásában egy egyiptomi állampolgár, a férfit embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vették - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

A XIV. kerületi járőrök csütörtökön délután a Thököly úton egy felügyelet nélküli, tíz év körüli fiút találtak, akinek nem voltak hiteles okmányai és több ezer eurót tartott magánál. A fiú a rendőröket VII. kerületi szállásához vezette, ott felvették a kapcsolatot egy egyiptomi férfival, aki a gyerek nagyapjának vallotta magát.

A férfiról kiderült, hogy nem a gyerek hozzátartozója, és a közeli lakásában még három szír, egy marokkói és egy török állampolgárt rejtegetett,

akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyiptomi férfit elfogták és az általa bújtatottakkal együtt előállították. A kisfiú apja önként jelentkezett a rendőrségen.

Az eljárás adatai szerint a szállást adó férfi az apát és fiát pénzért akarta továbbjuttatni Ausztriába, míg a lakásán lévők egy részétől lakbért szedett.

A 69 éves egyiptomi férfit embercsempészés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. A gyereket és apját a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra, a másik öt illegális bevándorlót a tompai határátkelőhelyhez vitték.