Kegyeleti megemlékezést tartottak a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen

Latorcai János beszél CSELEKVÉS ÉPÜLET felszólal frakcióvezető-helyettes gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása plenáris ülés politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY ülésterem
Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata párti alelnöke.
Vágólapra másolva!
Csak erős nemzeti identitással lehet megmaradni a birodalmak szorításában - hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke a mohácsi csata évfordulóján, vasárnap a Mohácsi Nemzeti Emlékhelyen.
Vágólapra másolva!

Latorcai János (KDNP) az ütközet 495. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen azt mondta: a mohácsi vész talán legfontosabb tanulsága az, hogy "ha mi magyarok nem vagyunk képesek összefogni, ha nem látjuk a veszélyt, ha a megosztottság vesz erőt rajtunk, és

ha hagyjuk, hogy idegen érdekeket szolgáló külhonból rángatott tehetségtelen bábkirályok vezessék országunkat, akkor elveszünk".

Latorcai János Forrás: MTI/Soós Lajos

A kormánypárti politikus a hősi halottak tömegsírjánál rendezett, koszorúzással egybekötött rendezvényen felhívta a figyelmet arra, hogy a mohácsi történések azt is megmutatták hiába szakadt előbb két, majd három részre Magyarország és hiába okozott óriási pusztítást a hódoltság bő másfél évszázada, a magyarság képes volt keresztény hitét - ezáltal identitását - megőrizni.