Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit. Erről beszélt Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A szolgáltató online felületén kell ellenőrizni a számla igazságalapját, mivel a fizetési emlékeztető semmiben nem tér el a valóditól. Elmondta, az e-mailekbe beágyazott linkek olyan oldalakra irányítanak át, amelyek fő elemeiben szintén megegyeznek a szolgáltató felületén láthatókkal, eltérés mindössze az oldal linkjében található.

IllusztrációForrás: police.hu

A hamis oldalon a 'Befizetem bankkártyával' gomb egy olyan oldalra vezet, amely az ügyfél banki adatainak megszerzését célozza, ezzel visszaélve pedig hozzáférnek a sértettek bankszámláihoz

- magyarázta a szakértő, majd arról beszélt, hogy ezek a csalók nem a fizetési emlékeztetőben szereplő összeget, hanem az ügyfél bankkártyaadatait akarják megszerezni.

Magyarországon egyre több nagyvállalat nevében próbálnak csalásokat elkövetni. A csalók a cégek domainjeihez nagyon hasonlókat vásárolnak meg.