Jakab Péter egy jobbikos politikussal csinált kamuvideót

Vágólapra másolva!
Jakab Péter nemrégiben feltett egy videót a Facebook-oldalára, amin egy negyvenes szőke nő arról panaszkodott neki, hogy két diplomával sem tud elhelyezkedni itthon, ezért kénytelen Ausztriában dolgozni, hogy elláthassa családját. Mint a Pesti Srácok kiderítette, a siránkozó nő Opra Rita, a Jobbik korábbi képviselőjelöltje, ráadásul az sem igaz, hogy Ausztriában dolgozik. Valójában egy Pest megyei településen él, és bírósági végrehajtás van ellene.
Vágólapra másolva!

"Nép hangja" - ezzel a felkiáltással tett közzé a minap egy videót a Jobbik elnöke közösségi oldalán. A felvételen az látható, hogy Jakab egy könnyes szemű nővel társalog, aki a beszélgetés során arról panaszkodott neki, hogy míg a gyermekei itthon vannak, addig ő kint dolgozik szakmunkásként Ausztriában.

"Két diplomával ki kellett mennem ebbe. Itthon semmi. Hozzál haza két diplomával, hogy megérje hazajönnöm!" - könyörgött szokatlan módon a nő Jakabnak.

Csakhogy elég gyorsan kiderült, a panaszkodó nő nem más, mint Opra Rita, a Jobbik barcsi képviselőjelöltje. Magyarán,

Jakab Péter egy megrendezett jelenetben párttársát használta fel arra, hogy a kormányt próbálja támadni.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

A Pesti Srácok megkereste az ügy kapcsán Koós Csabát, Barcs polgármesterét, aki pikáns részleteket is elárult Opra helyi karrierjével kapcsolatban. A nőnek nincs bejelentett munkahelye, így mindenféle bírósági ítélet és elrendelt végrehajtás ellenére nem tudják behajtani rajta azt a több százezer forintot, amellyel a volt jobbikos politikus tartozik az önkormányzatnak.

A városvezető úgy tudja, Jakab Péter videójában elmondott állításaival ellentétben Opra nem is Ausztriában dolgozik, hanem egy Pest megyei városban lakik, miután elkerült Barcsról. "A város felé háromszázhuszonháromezer forint lakbérhátralékot halmozott fel, ez az összeg peresítve van, tehát a tartozás így több" – közölte a PS-sel Barcs polgármestere.