Hajléktalanok rugdostak egy kutyát a Blaha Lujza téri aluljáróban

Vágólapra másolva!
Egy nő látott meg egy posztot a közösségi oldalán arról, hogy Blaha Lujza téri aluljáróban éppen hajléktalanok rugdosnak egy kutyát. Olvasónk egyből úgy érezte, hogy tennie kell valamit, ezért a férjével a helyszínre ment, ahol meg is találta a hajléktalanokat a kutyával együtt. A közterületesek segítségével sikerült megmenteniük az állatot, amit az Illatos úti menhelyre vittek és hamarosan új családot keresnek neki.
Vágólapra másolva!

Izgalmasan indult a reggel az Origo egyik olvasója számára. Az egyik közösségi oldalon ugyanis meglátott egy friss posztot, amiben az áll, hogy Budapesten,

a Blaha Lujza téri aluljáróban egy kutya van egy hajléktalan bandánál, akik rugdosták az állatot.

A nő elmondása szerint egyből úgy érezte, hogy tennie kell valamit, ezért amint hazaért a férje, együtt elindultak az aluljáróba. Mire odaértek, már a közterületesek is a helyszínen voltak és próbálták kideríteni, hogyan szerezték meg a kutyát a hajléktalanok.

Forrás: Origo

– magyarázza a nő az Origónak. Hozzáteszi, hogy a kutya nem félt az emberektől, nem volt bolhás, szóval szerinte az elmúlt napokban lophatták el valahonnan. A kutya nagyon szomjas volt, vizet aligha adtak neki. Ráadásul az egyik közterület felügyelő elárulta, hogy

a nő korábban már kétszer is ráesett az állatra.

A közterületesek hívták az Illatos úti menhelyet, ahonnan valamivel később ki is értek a helyszínre megnézni, hogy van-e a kutyában chip.

Forrás: Origo

– teszi hozzá a nő, aki a férjével együtt a Nyuszi nevet adta a kutyának a fülei miatt.