Jakab Péter kamuvideós statisztája tíz napig nyaralt Horvátországban, majd hazajött, és azt mondta, nyomorog

Vágólapra másolva!
Augusztusban tíz napot nyaralt egy horvát tengerparti medencés apartmanban az a barcsi nő, aki a minap Jakab Péternek arról panaszkodott, hogy Magyarországon nem lehet megélni, csak nyomorogni. Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a siránkozó hölgy a Jobbik képviselőjelöltje volt a legutóbbi önkormányzati választáson.
Vágólapra másolva!

Néhány napja jelentkezett egy kamuvideóval közösségi oldalán Jakab Péter. A videóban egy átlagos magyar asszonyként bemutatkozó nő arról panaszkodott, hogy szörnyű a helyzet itthon, két diplomával sem lehet elhelyezkedni, ezért a kisgyermekével együtt Ausztriáig menekült.

A baloldali pártelnök egy könnyes, ölelkezős fotót is kitett a siránkozó nőről a közösségi oldalára, amihez azt írta, csak azért utaztak el ilyen messzire, Fótra, hogy találkozzanak vele és reményt adhasson a családnak a hazatérésre.

Hamar lebukott Jakab a kamuvideóval

Hatalmas lebukás lett a vége: gyorsan kiderült, hogy a nő nem egy, a fórumára messziről ellátogató ismeretlen, a nép egyszerű gyermeke, hanem a Jobbik volt barcsi képviselőjelöltje, Opra Rita. Ahogy megírtuk, az asszony köztartozásai elől menekül, mivel 300 ezer forint lakbér tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben, ezért végrehajtást kényszerültek indítani ellene. A városvezető szerint Opra nem is Ausztriában él, hanem valahol Pest megyében.

Színjáték Jobbik-módra Forrás: Facebook

Nem kellett sok idő, és jött az újabb lebukás. A Pesti Srácok a Google kereső segítségével ráakadt Opra profiljára a LinkedIn-en, ahol fóti lakosként regisztrált. Mint írják, az sem igaz, hogy itthon két diplomával ne talált volna munkát. Éveken át dolgozott a Barcsi Önkormányzat Családsegítő Szolgálatánál, mint gyermekjóléti szolgálatvezető. Hivatali elérhetősége máig megtalálható a világhálón.

A panaszkodó nő külföldi útja

De ennél is erősebb, hogy a magyar viszonyokra panaszkodó nő a saját közösségi oldalán számolt be arról, hogy tíz csodálatos napot töltött családjával egy horvátországi apartmanban. Ezzel dicsekedve, több fotót is feltöltött a tengerparti, medencés apartmanról, hajóról és koktélokról.

Forrás: Facebook/Pesti Srácok

A Pesti Srácok utánanézett: a bejegyzésben említett apartman mindössze 80 méterre található a tengerparttól. "A felkapottabb szálláshelyek közé tartozik, májusban hirdették meg az utolsó szabad időpontokat. Az apartmanért egy éjszakára 117 eurót, azaz durván 40 ezer forintot kérnek. Ha felszorozzuk, ez az apartman 10 napra durván 400 ezer forintba kerül" - tették hozzá.