Fiatal egyiptomi férfi dühöngött egy debreceni szórakozóhelyen

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Garázdaság és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a külföldi férfi ellen, aki részegen poharakat tört egy szórakozóhelyen, majd trágár módon beszélt a vele szemben intézkedő rendőrökkel.
Vágólapra másolva!

Július 10-re virradó éjszaka egy egyiptomi férfi egy Debrecen belvárosában lévő szórakozóhelyen nagyon lerészegedett.

Egyszer csak törni-zúzni kezdett.

Az asztalról koktélos poharakat söpört le, egy alkoholos üveget is szándékosan összetört, a helyszínen lévőkbe pedig minden ok nélkül belekötött. A biztonsági őrök kivezették a szórakozóhelyről.

A bejárat előtt, az utcán tovább kötekedett, az ott tartózkodó vendégeket inzultálta, majd az utcán a közelben parkoló egyik autó motorháztetejére is ráütött,

de kárt nem okozott.

A biztonsági őrök hívták a rendőröket, akik bevitték a férfit a kapitányságra, miközben az egyiptomi trágárul beszélt velük és sértő kifejezéseket használt.

Az ügyészek szerint a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A hatályos jogszabályok értelmében a helyszínen intézkedő rendőrök hivatalos személyek, akik a vádlottal szemben munkaköri feladataikat teljesítették. Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányságon indult nyomozás. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő férfi ellen garázdaság és a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül pénzbüntetést szabjon ki a férfira.