Két ember halálát okozta szabálytalan előzéssel egy sofőr

Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, egy ember pedig súlyosan megsérült abban a balesetben, melyet tavaly februárban Pápateszérnél okozott egy férfi, aki előzni próbált, ám közben több szabályt is megszegett. Az ügyészség halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat vele szemben.
Vágólapra másolva!

A huszonéves férfi február 17-én, délelőtt, egy utassal Csót felől Pápateszér felé közlekedett egy autóval, és a hozzá kapcsolt utánfutóval.

A férfi előtt három járműből álló kocsisor haladt, melyet előzni kezdett.

Két járművet megelőzött, majd a harmadikat próbálta megelőzni egy be nem látható, jelzőtáblával is előjelzett bukkanóban. A záróvonalat is átlépte, és a maximum

70 km/h helyett 110-120 km/h sebességgel ment. Az előzés után nem tért vissza a forgalmi sávjába, hanem a bal oldali sávban maradt

és a bukkanó tetején vette észre a vele szemben szabályosan érkező autót melyben ketten utaztak.

Mindkét kocsi vészfékezett, de az ütközés még így is elkerülhetetlen volt. A vétlen autó sofőrje és utasa az ütközésben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen belehaltak, a kocsi pedig kigyulladt. A balesetben a férfi utasa is súlyosan megsérült.

Az ügyészség fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben - írja az Ügyészség oldala.