Karácsony helyettesei is menekülnek a sajtó elől - videó

TÜTTŐ Kata alakuló ülés ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés politikus politikusnő SZEMÉLY Budapest, 2019. november 5.
Tüttő Kata, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakul
Budapest, 2019. november 5. Tüttő Kata, a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely főpolgármester és helyettesei szerdán közösen vettek részt a Fővárosi Közgyűlés ülésén, ahol szinte menekültek a baloldali politikusok a sajtó elől. Bohár Dániel, a Pesti TV riportere több baloldali politikust is próbált kérdezni, de senki nem akart válaszolni, láthatóan többen még a nyári szabadságuk hatása alatt lehettek. A riporter megmutatta azt is, hogy Gy. Németh Erzsébet, Karácsony egyik helyettese lehet a baloldal új álomszuszékja, aki nem tudja, mit jelent a korán kelés. 
Vágólapra másolva!

A Bohár Dániel által készített riportok jól mutatják, hogy

Karácsony helyettesei még a nyári nyaralásuk hatása alatt lehetnek, hiszen alig akartak megszólalni és nyilatkozni a nekik feltett kérdésekben, holott éppen ők hangoztatták azt korábban, hogy mennyire fontos az átláthatóság.

Kiss László, Óbuda DK-s polgármestere például azt a trükköt választotta, hogy meg sem szólalt, csupán mosolyogva hallgatta a neki feltett kérdéseket miközben elsétált:

Vízilovaglásból a Közgyűlésbe

Tüttő Kata, aki Karácsony egyik helyettese, láthatóan kerülni próbálta azt a kérdést, ami a milliós zakynthosi luxusnyaralására vonatkozott, amikor is lóháton, mosolyogva lovagolt ki a tengerből. Tüttő zavartan próbált magyarázkodni, és leszögezte, hogy magánnyaralását magánpénzből fizette.

Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes, amint luxusnyaralásán a tengerből lóháton lovagol ki. A videót, annak feltöltése után szinte azonnal törölte. Forrás: Instagram

Bohár azon kérdésére azonban, hogy miért törölte az általa feltöltött Instagram-videót, már nem válaszolt:

Mint arról az Origo korábban beszámolt, a 168 órában alákérdezős interjúban magyarázkodott Tüttő Kata, Karácsony Gergely helyettese zakynthosi luxusnyaralása miatt. Mint azt megírtuk,

Tüttő nyaralása rengeteg pénzbe került, a Ripost kiderítette, hogy csak a tengeri lovaglás legalább 200 ezer forint volt.

Mindez több szempontból is visszás: egyrészt a főváros vagyonának kezeléséért felelős Tüttő saját vagyonának eredete ellentmondásos, másrészt a baloldali pártok (így Tüttő pártja, az MSZP is) kommunikációjában a kisemberek pártjának próbálja beállítani magát. A törölt videón jól látszódik, mennyire élvezte a nyaralást Karácsony helyettese:

Zsigerből tagadás

A riporter az MSZP-s Horváth Csaba zuglói polgármestert is kérdezte Tüttő Kata nyaralásáról, de egyből azzal hárította a választ, hogy ő nem értékeli mások nyaralását, és egyébként is, az már egy régi történet. Amikor a saját nyaralása került szóba, először tagadott, majd javította saját magát, és elárulta, hogy valóban a spanyolországi Malagán töltötte szabadságát.

Ezek a videók is jól mutatják, hogy a baloldal valóban vizet prédikál és bort iszik.

Nem a főváros ügyeivel foglalkoznak, hanem saját magukkal, a politikai haszonszerzést tartják szem előtt, miközben a városban közlekedési dugók és káosz uralkodik.

A baloldalon a saját showműsorukat élik, nem tesznek az ellen, hogy felszámolják az áldatlan állapotokat a fővárosban. Ehelyett a főpolgármester türelmet kért, és azt üzente a hatalmas dugókban araszoló embereknek, hogy

ha nem tetszik nekik a fennálló helyzet, akkor szálljanak ki az autóikból, válasszák a tömegközlekedést, vagy menjenek gyalog.

Gy. Németh az új álomszuszék

Gy. Németh Erzsébet, Karácsony Gergely másik helyettesének délelőtt 11 óra még a reggelt jelenti, ezt láthatjuk az alábbi videóban:

Bohár Dániel szerint úgy tűnik, hogy nemcsak a főpolgármesternek vannak gondjai a korán keléssel. Bohár azt írta a videó mellé, hogy

Mint arról korábban beszámoltunk,

a főpolgármester Karácsony Gergely egy délelőtt fél 10-kor álmosan, egy kávé mellől Facebookozott arról, hogy mostantól minden nap mond valamit a baloldali előválasztási színjátékról.

A főpolgármester már nem is próbál meg úgy tenni, mintha Budapestért dolgozna, pedig a főváros Szervezeti és Működési Szabályzata világosan kimondja, hogy a főpolgármester főállásban látja el a megbízatását.