A magyar gazdaság Európában elsőként lábalt ki a koronavírusból

varga judit
Vágólapra másolva!
Mindenki elismerően beszél a magyar gazdaság kirobbanó teljesítményéről, hiszen hazánk Európában elsőként lábalt ki a koronavírus okozta gazdasági visszaesésből - írta meg Varga Judit Igazságügyi Miniszter facebook-posztjában.
Vágólapra másolva!

Az alpbachi Európa Fórum során munkaebéden vettem részt Dubravka Šuica biztos asszonnyal.

A találkozó során egyetértettünk abban, hogy a magyar gazdaság rendületlenül növekszik, köszönhetően a magyar emberek kemény munkájának és kitartásának.

- mondta a miniszter.

Jelenleg a 77,7 százalékos hazai foglalkoztatási szinttel a tagállami rangsor hatodik helyét foglaljuk el, közel hat százalékponttal múlva felül az uniós átlagot.

A rendszerváltás óta soha nem dolgozott annyi ember Magyarországon, mint most.

Ezt támasztja alá az OECD kimutatása is, mely szerint 3,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, amellyel szintén az európai élmezőnybe tartozunk.

Varga Judit : Hazánk Európában elsőként lábalt ki a koronavírus okozta gazdasági visszaesésből Forrás: Varga Judit facebook oldala

A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen 2021 második negyedévében 17,9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye az egy évvel korábbi adatokhoz képest - írta Varga Judit a Facebookon.

Ha így haladunk az év végére elérhetjük az egész éves 5,5%-os GDP-növekedést, így 2022 első negyedévében a gyermeket nevelő szülők visszakaphatják 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.