Trükkös táskával szereztek meg közvetítői díjakat csalók – videó

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy román nő és társa egy ingatlanközvetítéssel foglalkozó cég munkatársainak adták ki magukat. A szerződésbe foglalták, hogy be kellett mutatni készpénzben a 200 ezer eurós közvetítői díjat. A pénzt beletették egy borítékba, majd a kuncsaft figyelmetlenségét kihasználva kicserélték a borítékot. A pénz egy táska titkos zsebébe tették, hogy ne találják meg.
Vágólapra másolva!

Egy nő és ismeretlen társa 2019-ben döntötte el, hogy csalással fog pénzt szerezni. Az volt a módszerük, hogy egy külföldi ingatlanközvetítéssel foglalkozó cégek képviselőinek adták ki magukat, és olyan embereket kerestek meg, akik nagy értékű házakat kerestek az interneten.

Telefonon vették fel velük a kapcsolatot, a bizalmukba férkőztek és vételi ajánlatot tettek.

Az ingatlanokkal kapcsolatban adatokat, műszaki tervrajzokat és fényképeket kértek, továbbá Rómában is szerveztek személyes találkozókat a kuncsaftokkal, ahol az adásvétel részleteiről tárgyaltak.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az volt az adásvételi szerződésük feltétele, hogy be kellett mutatni előre, készpénzben a 200 ezer eurós közvetítői jutalékot.

Ezekre a találkozókra mindig a nő ment el, és miután megszámolta a pénzt, beletette egy borítékba, amit lezártak és az aláírásukkal hitelesítettek. Elterelte áldozata figyelmét és kicserélte a borítékot egy ugyanolyanra, amiben nem pénz volt, hanem papír.

Egy olyan táskát használt, amiben egy mágnessel záródó titkos zseb volt kialakítva.

Végül tévedést színlelt, és a táskából már a kicserélt borítékot adta vissza a kuncsaftnak és a pénzel együtt távozott.

Összesen három embert csapott be a társával.

Az egyik megvezetett áldozat ügyvédje gyanút fogott, ezért megkérte a nőt, hadd nézzen bele a táskájába. Nem vette észre a titkos zsebet.

A harmadik csalás tavaly december 3-án, egy 18. kerületi ügyvédi irodában történt.

A kuncsaft időben észrevette, hogy kicserélték a borítékot és a nő után szaladt, aki éppen be akart szállni egy taxiba. Feltartotta, amíg a rendőrök oda nem értek.

Az ügyészek bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással vádolják a nőt. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre és utasítsa ki Magyarországról.