Hosszas terápia várhat a férjre, aki telefonon hallotta terhes felesége halálsikolyát

Vágólapra másolva!
Hosszas terápiára lehet szüksége annak a férfinek, akinek a terhes felesége kedden reggel szenvedett halálos balesetet Hajdúszovátnál. Bence éppen telefonon beszélt kedvesével, amikor bekövetkezett a tragikus baleset, így hallotta felesége halálsikolyát.
Vágólapra másolva!

Hosszas terápiára lehet szüksége a trauma feldolgozásához annak a férjnek, aki mobiltelefonon hallotta a felesége halálsikolyát, miközben a hatodik hónapban levő várandós asszony autójával karambolozott - írja a Bors.

A balesetben a nő és magzata is meghalt.

Bencének többen felajánlották segítségüket, a férfi azonban úgy érzi, fájdalmát semmi sem enyhítheti.

A terápiába bekerülnek az emlékek, és azok átdolgozása

A lapnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus azt mondta, hogy első ránézésre feldolgozhatatlannak tűnhet egy ilyen súlyos trauma.

– Az emberi psziché ösztönösen elkezd védekezni, de

Fontos tudni, hogy minden trauma feldolgozható, de nagy különbségek lehetnek egyén és egyén között, hogy ki hogyan él meg egy tragédiát – mondta a szakértő. Makai Gábor azt is hozzátette, hogy van, akinél ilyenkor szorongásos tünetek, például álmatlanság jelentkezik.

– A terápiába bekerülnek az emlékek, és azok átdolgozása, átkeretezése. Ez nem azt jelenti, hogy elhitetjük az illetővel, hogy a tragédia nem történt meg, hanem azt, hogy a történtek a múlt részévé válnak, hogy az érintett képes legyen nyitni a külvilág felé, illetve meg tudja fogalmazni, hogy mi célja lehet még az életben – tette hozzá Makai Gábor, aki szerint az, hogy a férfi egyenes adásban hallotta hitvese utolsó kiáltását, még inkább megnehezíti a tragédia feldolgozást.

Terhesvizsgálatra ment

A hatodik hónapban járó kismama augusztus 31-én reggel a lakóhelyéről igyekezett Hajdúszováton keresztül a 4805-ös úton Debrecen felé, valószínűleg terhesvizsgálatra.

Anita autója azonban egy kanyar után megpördült, majd átcsúszott a másik sávba, ahol összeütközött egy másik autóval, ami egy fának csapódott.

A 26 éves nőt fej- és mellkassérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba,

ahol az orvosok hosszasan küzdöttek a kismama és a magzat életéért, de már egyiküket sem sikerült megmenteni.