Itt vannak Gyurcsány régi emberei - az ő visszatérésüket is meg kell akadályozni

Vágólapra másolva!
A 2010-es bukását követően Gyurcsány Ferenc lett az egész baloldal vezetője, és most a visszatérésre készül. Teljesen maga alá gyűrte a baloldali pártokat, amelyek a Gyurcsány-show előválasztási komédiájával szeretnék rehabilitálni azt az embert, aki 2010 előtt a totális csőd szélére kormányozta Magyarországot. Gyurcsány Ferenc gátlástalanul félrevezette a magyar embereket, megszorító intézkedéseivel emberek millióit tette tönkre. A 2010 előtti baloldali kormányok politikájának következtében Magyarország a rendszerváltás óta nem látott mélypontra jutott: a magyar családok eladósodtak, a gazdaság a csőd szélére került, és az utcai tiltakozások állandósultak. A 2022-es országgyűlési választásoknak soha nem látott tétje van, hiszen a 2010-ben felálló jobboldali kormány előbb talpra, majd fejlődési pályára állította a magyar gazdaságot. A folyamatos adócsökkentésre és a családbarát politikára épülő kormányzásnak köszönhetően egyre jobb helyzetben vannak a magyar családok. Gyurcsány Ferenc ezt szeretné tönkretenni. Nemcsak az összeomlást hozó, megszorításokra épülő baloldali politikát és a rendőrterrort hozná vissza, hanem a bukott baloldal embereit is. 
Vágólapra másolva!

Hazugságra épülő kormányzás, teljes csőd szélére került az ország

A Gyurcsány- és Bajnai-kormányok rendszerszinten zsigerelték ki a magyar családokat, a gyerekeseket, a nyugdíjasokat, és gyakorlatilag az országot a külföldi érdekeknek szolgáltatták ki.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Gyurcsány Ferenc és a baloldali kormányok 2002-2010 között:

  • elvettek egyhavi nyugdíjat,
  • elvettek egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól,
  • megszüntették az otthonteremtési programot,
  • devizahitelek felvételére kényszerítették a magyar családokat,
  • megszüntették a családi adókedvezményt,
  • kórházakat zártak be,
  • 600 milliárd forintot vontak el az egészségügyből,
  • 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel,
  • hatezer egészségügyi dolgozót elbocsátottak,
  • háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére az áram árát,
  • valamint 16 százalékról 19-re emelték a társasági adót.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal ismét olyan adóemelési tervekkel állt elő, amelyek eltörölnék a családbarát polgári kormány elmúlt 11 évben megvalósított adócsökkentési és családtámogatási politikáját. A baloldali tervek jelentősen veszélyeztetik a magyar családok millióit, mivel az intézkedéseik révén gyökeresen visszatérnének a 2010 előtti brutális kizsákmányoláshoz.

Ha sikerülne a hatalom közelébe férkőznie Gyurcsánynak, akkor garantált lenne a visszatérés a 2010 előtti megszorításokra épülő világhoz, amely a családokat terhelő intézkedései révén teljesen tönkretenné a középosztályt, eltörölné a 11 éve folyamatosan épülő családbarát támogatási rendszert.

Visszatérne a hatalomba a hazugsággal kormányzó bukott politikus

A bukott Gyurcsány Ferenc teljes kontroll alatt tartja a többi baloldali pártot, és egy személyben hozza meg a stratégiailag fontos döntéseket.

Forrás: Origo

A baloldal képtelen volt megújulni, mert 2010 előtthöz hasonlóan ismét a bukott kormányfő diktál a szövetségeseinek. A Gyurcsány-show előválasztási cirkusza nem szól másról,

mint Gyurcsány Ferenc visszatéréséről, hiszen a show szereplői mögé bújva újra hatalomra akar kerülni bármi áron a bukott politikus.

A speciális trükk lényege:

hű szövetségesét és régi beosztottját, Karácsony Gergelyt indítja a miniszterelnöki székért, hiszen a gyenge jellemű Karácsony mindenben hűen engedelmeskedik a bukott miniszterelnök kívánalmainak.

Gyurcsány a 2010 előtti korszakban Karácsony főnöke volt, és gondosan egyengette mindvégig a karrierjét. Nincs ez ma sem másként, hiszen egyértelmű: Karácsonynak kizárólag Gyurcsány a főnöke. A 2019-es megválasztását követően a főpolgármester kitömte a budapesti Városházát a Gyurcsány-Bajnai letűnt korszak bukott embereivel. A trükk lényege ez lenne:

a bevált budapesti receptet országossá kiterjeszteni, ahol a háttérből egy személyben Gyurcsány Ferenc irányít.

Visszatértek egy elfeledettnek hitt korszak emberei

Karácsony Gergely 2019-es őszi főpolgármesteri megválasztását követően azonnal az első intézkedései között befolyásos pozícióhoz juttatta azokat a Gyurcsány-korszakban tevékenykedő politikusokat, akik aktívan hozzájárultak a katasztrofális kormányzáshoz, az ország teljes csődbeviteléhez.

Draskovics Tibor egy igazi politikai túlélő, aki Gyurcsány egyik leghűségesebb szolgálója.

Forrás: MTI/Kovács Attila

A múlt rendszerben alaposan be volt ágyazódva a pártállamba. Minden megrázkódtatás nélkül átvészelte a rendszerváltást. Különös, ellentmondásokkal tűzdelt karriert futott be, majd 2002-ben Medgyessy Péter miniszterelnök kabinetfőnöke lett, címzetes államtitkári rangban. 2004-ben Medgyessy pénzügyminiszterré nevezte ki, 2005. április 18-án belebukott a botrányos gazdaságpolitikába, majd a Magyar Villamos Művek elnöke lett.

A második Gyurcsány-kormányban a kormányfőnek alárendelt államreform-bizottság alelnöke és munkájának vezetője, kormánybiztosi rangban. Az államreform-bizottság megszüntetésétől, 2007. július elsejétől a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter volt. Ebben a minőségében a kormány üléseit előkészítő államtitkári értekezlet vezetője. 2008 február 18-tól Takács Albertet váltotta az Igazságügyi és Rendészeti miniszteri poszton.

A 2009-ben megalakult Bajnai-kormányban is igazságügyi és rendészeti miniszterré nevezték ki. 2009. december elsején benyújtotta lemondását, amit Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadott. 2010. február elsejétől Hiller István, az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezetője, az ELTE gazdasági tanácsába delegálta öt évre.

2019. november 5-én tért vissza, amikor öt évre megválasztották a Budapesti Közlekedési Központ, azaz a BKK igazgatósági elnökének. Ebben a pozícióban jelentős pénzek elköltéséről dönt, és kitűnően érvényesíteni tudja Gyurcsány akaratát a fővárosban.

Draskovics nevéhez több botrányos intézkedés kapcsolódik. Medgyessy Péter volt szocialista kormányfő megpuccsolását követően maradt pénzügyminiszter az első Gyurcsány-kormányban, programismertetőjében pedig arról beszélt, az államháztartási hiány várhatóan 5-5,3 százalékos lesz a 2004-es évre.

Draskovics több megszorító intézkedést jelentett be:

20 százalékra emelték a bankok és pénzügyi vállalkozások társasági adóját, aminek következtében zuhanásnak indult a BUX, az OTP-részvények árfolyama 4,5 százalékot zuhant. Draskovics és Gyurcsány megszorításai már ekkor sem jártak sikerrel, a magyar gazdaság egyre rosszabb állapotba került

Draskovics Tibor 2008-ban Krakkó Ákost és Kisberk Szabolcsot, a Hír TV munkatársait egy általa kreált ügyben el akarta hallgattatni, mert a riporterek kényelmetlenné váltak az akkori szocialista pénzügyminiszter, Veres János és köre számára. A Hír TV munkatársait kábítószer-fogyasztóknak és -terjesztőknek bélyegezték meg lejáratásuk érdekében. Draskovics közbenjárásának és adatszolgáltatásának köszönhetően egy férfivel kábítószeres tasakot csempésztettek a riporterek autójába, amiről később kiderült, hogy közönséges sütőport tartalmazott.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Draskovics óriási botrányba került 2009 júliusában, amikor bemutatott egy felvételt, amin egy robbanás volt látható. Draskovics Tibor azt állította:

Tehát Draskovics

egy álügyet akart kreálni, hogy szélsőjobboldali terroristákkal fenyegesse a lakosságot, azonban később kiderült, hogy az általa bemutatott felvétel egy hamisítvány volt. A videón egy két évvel korábbi eset látható, ahol néhány fiatal kísérletezett a robbantással.

Gál J. Zoltán lett a budapesti Városháza egyik legbefolyásosabb embere, Karácsony egyik fő irányítója. Gál J. már nagyon rég a baloldal vezetőjének, Gyurcsánynak a bizalmi embere.

Gál J. Zoltán Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ő Karácsony Gergely stratégiai főtanácsadója, aki a főpolgármester Facebook-bejegyzéseit is írja. Gál J. Zoltán a baloldal egyik legbefolyásosabb embere, aki aktívan alakította a 2002-2008 közötti korszakot. A 2002-es kampányban ő magyarázta Medgyessy zavaros tanácsadói és lobbiügyeit, aminek köszönhetően az új kormányfő szóvivője lett. 2002-től kezdődően egyfajta közvetítőszerepet töltött be a politikai szerepre vágyó Gyurcsány és Medgyessy között.

A 2004-es Gyurcsány-féle puccsot követően Gál J. az új miniszterelnök bizalmas háttérembere lett. A háttérember lett Gyurcsány egyik kulcsfigurája, aki egyszerre a kormányzati, a párt- és a frakciókommunikáció tejhatalmú ura. Gál J. 2006 nyarától kabinetfőnök Gyurcsány mellett, egyben a kommunikációs részleget is vezeti.

Aktívan szerepe volt az MSZP-hez köthető kommunikációs és egyéb hatalmi aljasságokban, a 23 millió románozásban, Medgyessy megbuktatásában és az őszödi beszéd kiszivárogtatásában is.

2010-2017 között a Vasárnap Hírek című hetilap főszerkesztője volt, a lapot Gyurcsány szolgálatába állítva teljesen megőrizte a befolyását a baloldalon. A 2019-es önkormányzati kampányban a baloldal főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely mellett dolgozott végig.

A főpolgármester stratégiai főtanácsadójaként döntő befolyást szerzett a Városházán, amivel kiválóan tudja érvényesíteni főnöke, Gyurcsány Ferenc akaratát.

Gy. Németh Erzsébet, a Gyurcsány-párt egyik alelnöke is főpolgármester-helyettes lett.

Gy. Németh Erzsébet, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

2002 és 2010 között az MSZP parlamenti képviselője volt, és régóta aktív a fővárosi politikában is. Egyes vélemények szerint gyakorlatilag Gyurcsány kinyújtott karjaként viselkedik a Városházán. Soros blogja, a 444 is azt írta róla, hogy

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes is Gyurcsány közeli embere, aki 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, majd 2003 márciusától miniszteri tanácsadó a Miniszterelnöki Hivatalban. 2006 júliusától 2007 júliusáig a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke, ezt követően 2009 áprilisáig a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt (Kiss Péter volt ekkor a miniszter), majd 2009 áprilisától Bajnai kormányában (ekkortól a most már DK-s Molnár Csaba a miniszter) társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

Központi szerepet tölt be Karácsony mellett Tordai Csaba is. Karácsony megválasztását követően ő lett a főpolgármester jogi tanácsadója.

Tordai Csaba Forrás: Kontra

Tordai Demszky kabinetfőnökeként kezdte a pályafutását, majd előbb Gyurcsány Miniszterelnöki Hivatalának államtitkára lett, majd Bajnai is megtartotta pozíciójában az ügyvédet. Ebben az időben ismerkedtek meg Karácsonnyal, aki tanácsadóként és cégvezetőként is alkalmazta a bukott közszolgát. Bukását az okozta, hogy

2009-ben a Magyar Közlöny felelős kiadójaként egy tíz éve hatálytalan rendelkezést hagyott benne az Alkotmány szövegében, aminek fényre derülését követően Navracsics Tibor igazságügyi miniszter rögtön fel is mentette a pozíciójából

Tordai nemcsak a baloldali kormányokhoz, de a Soros-birodalomhoz is ezer szállal kötődik, hiszen alapítója és társtulajdonosa volt a spekuláns által finanszírozott Átlátszónak, de kuratóriumi tagja volt a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítványnak is, és egy harmadik sorosista szervezetet is ő alapított a kormányváltás után: a Költségvetési Felelősségi Intézetet. Rendszeres meghívottja

a TASZ és az Open Society Archives rendezvényeinek is.

Kolber István, Gyurcsány volt minisztere, a DK Országos Tanácsának jelenlegi elnöke 2019-től a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja. Komoly szerepe van Katona Tamásnak, Gyurcsány volt államtitkárának, aki 2019-től a BKV Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke.

Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője 2019-től a BKV Zrt. igazgatósági tagja, Szabó Zoltán korábbi országgyűlési képviselő a Fővárosi Csatornázási Művek Felügyelőbizottságának tagja. A politikus a Horn-kormány alatt a közoktatási minisztérium politikai államtitkára volt, később a VII. kerület MSZP-s polgármestere lett. A politikus 1994 és 2010 között a szocialista párt országgyűlési képviselője volt, a pártszakadáskor átpártolt a Demokratikus Koalícióhoz.

Karácsonnyal visszatérne a Gyurcsány-korszak Forrás: Origo

Gyurcsány egyik erős embere áll a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Felügyelőbizottságának élén, Élő Norbert személyében. Gyurcsányhoz köthető Handl Tamás is, aki korábban a testőre volt. Handl vezeti a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságot.

2019 őszét követően a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) elnökségi tagja lett Lakos Imre, aki korábban a szocialista Molnár Gyula mellett volt Újbudán alpolgármester.

Molnár Gyula volt XI. kerületi szocialista polgármester (b) és Lakos Imre volt SZDSZ-es alpolgármester az ellenük hivatali visszaélés bűntette miatt indított büntetőper tárgyalásán Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Kopaszi-gát építése körüli ingatlanmutyi miatt Molnárt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakost pedig hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon. Később a Kúria megsemmisítette az ítéletet.

A vád szerint 2006-ban a két politikus egy több száz milliós önkormányzati ingatlant pályáztatás nélkül, hivatali hatalmával visszaélve átjátszott egy magáncégnek.

A korrupciógyanús ügyben érintett politikus 2019 végén másfél hónapig volt az újbudai polgármester kabinetfőnöke, amiért rekordösszegű, nyolcmillió forintos juttatást vett fel. A DK-s Lakos Imre a Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési bizottságában kapott helyet 2021. szeptember 2-től.