Elromlott a cellájában lévő televízió távkapcsolója, ezért nem tudott hangerőt szabályozni és csatornát váltani a soroksári futónő gyilkosa, R. Szilveszter, aki ezen feldühödve nekiesett a tévét védő plexifalnak. Az őröknek kellett lefogniuk.

- 15 nap magánzárkával fizet védencem a rongálás miatt. Itt teljesen egyedül van, nem nézhet televíziót és a könyvek közül sem nagyon válogathat, egyedül a Bibliát forgathatja.  Nagyon bánja már tettét, hiszen már éppen kezdett megnyugodni, miután elhelyezték mellőle volt cellatársát, aki bántalmazta - mondta a Blikknek R. Szilveszter védője, Dr. Lichy József.

Lichy ügyvéd és R. Szilveszter 2020 márciusábanFotó: Koncz Márton - Origo

A férfi eddig békés rabnak számított. Szinte minden idejét olvasással töltötte, a legnagyobb problémája - a tévé-távirányítón kívül -, hogy már az összes, a börtönben fellelhető krimit kiolvasta.  

A soroksári futónőt 2013 szeptemberében gyilkolták meg, az elkövetőt öt évvel később azonosították a rendőrök a hajléktalan R. Szilveszter személyében. 

A Blikk úgy tudja, hogy a férfi bírósági tárgyalássorozata még nem ért végett. Nemsokára írásbeli vallomást tesz, melyben az emberölést tagadja, azt azonban elismeri, hogy a nő telefonját elhozta a helyszínről.