Ha Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely a kormányzás közelébe kerülne, akkor újra megszorításokba kezdenének; ez Budapesten már most látható - hangsúlyozta a KDNP frakciószóvivője szombaton Budapesten.

Programjukban világosan látszik, hogy adóemeléseket terveznek, és ezzel veszélybe sodornák a rezsicsökkentést és az adócsökkentés politikáját  - mondta Nacsa Lőrinc a két kormánypárt álláspontját közölve.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője (korábbi felvétel)Forrás: MTI/Kovács Attila

A Fidesz-KDNP szóvivője a III. kerületben, a Vörösvári úti piacnál felállított aláírásgyűjtő standoknál tartott sajtótájékoztatón elmondta: országszerte több száz helyen folytatódik a hétvégén is a "Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony!" petíció aláírásgyűjtése. 

A kormánypárti politikus kiemelte: sokan aláírják a petíciót, mert emlékeznek rá, hogy a "Gyurcsány Ferenc vezette baloldal milyen terheket rakott a vállukra 2010 előtt". 

Gyurcsány Ferenc 2007. február 15-én vezette be a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és ezzel fizetőssé tette az egészségügyet - mondta a politikus, hozzátéve: ezt a Fidesz-KDNP csak népszavazással tudta megakadályozni.

Karácsony Gergely és Gyurcsány FerencForrás: MTI/Balogh Zoltán

Ezzel sem ért véget a terhek növelése: "Gyurcsány Ferencék megszorítást, megszorításra halmoztak" - fogalmazott Nacsa Lőrinc, kifejtve: 2009-ben 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfát, és ezzel "egekbe emelték" a rezsiárakat. 

2010 előtt duplájára emelték a villamos energia és háromszorosára a gáz árát. Az egész Európai Unióban Magyarországon volt a legdrágább a villamos energia és a gáz ára - hangsúlyozta Nacsa Lőrinc. 

Hozzáfűzte: ezt a folyamatot fordította vissza a Fidesz-KDNP által kezdeményezett rezsicsökkentés. 

Mutassuk meg Gyurcsányéknak, hogy nem kérünk a 2010 előtti terhekből, nem kérünk a baloldal megszorító politikájából - jelentette ki Nacsa Lőrinc, aki sajtótájékoztatója végén egyúttal arra kért mindenkit, hogy minél többen írják alá a "Stop Gyurcsány!, Stop Karácsony! petíciót. 

Erre az odagyűlt érdeklődők megtapsolták Nacsa Lőrincet. 

A sajtótájékoztató végén Nacsa Lőrinc, valamint a Fidesz-KDNP két választókerületi képviselőjelöltje, Bús Balázs és Gór Csaba is aláírta a petíciót. 

A Fidesz-KDNP szóvivője kérdésre válaszolva elmondta: az első két hétben közterületeken gyűjtik az aláírásokat, utána pedig otthonaikban is felkeresik az embereket, hogy írják alá a petíciót.