A szomszédok értek tetten egy betörőt a Balatonnál

Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a férfit, aki egy balatoni családi házba próbált meg betörni, ám a szomszédok tetten érték, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Mint kiderült: nem ez volt az első bűncselekménye, sőt, nemrég szabadult a korábbi letartóztatásából - írja az Ügyészség oldala.
Vágólapra másolva!

A többszörösen büntetett előéletű férfit júniusban

két év három hónap fegyházra ítélte a marcali bíróság, a letartóztatását viszont megszüntette. A férfi szabadlábra kerülése után folytatta a bűnözést,

és előbb Keszthelyen tört be egy lakásba, majd augusztusban Balatonmáriafürdőn is.

Forrás: Ügyészség

A férfi itt egy családi házba próbált meg betörni úgy, hogy

az udvaron talált nagy kővel betörte a bejárati ajtó melletti ablak üvegét, ám bemenni már nem tudott, mivel a szomszédok felfigyeltek a zajra, és számonkérték a férfit, aki futva menekült el a helyszínről.

A két szomszéd azonban nem hagyta annyiban a dolgot, autóval követni kezdték, majd amikor utolérték, felszólították, hogy térjen vissza a helyszínre a rendőrök kiérkezéséig, aminek a férfi eleget tett.

A marcali rendőrök az érintett háznál elfogták és őrizetbe vették.

A marcali bíróság

az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfit, akivel szemben két év fegyházbüntetést

és három év közügyektől eltiltást szabott ki,és mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, emellett az ügyészség javaslatára elrendelte a letartóztatását is.

Forrás: Ügyészség