Így nevetgélt Karácsony Gergely a budapesti dugókon és az autósokon - videó

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely megint viccesnek találta - már nem először -, hogy az általa vezetett fővárosban közlekedési káosz van, és az autósok órákat ülnek a dugóban. A mára már legfeljebb félállásban dolgozó főpolgármester (hiszen a főváros pénzén az országot járja a baloldali előválasztási cirkusz miatt) legutóbb a miniszterelnök-jelölti kampánykörútjának nagykátai állomásán nevetgélt önfeledten a budapesti dugókon. Kis Ferenc, a Mediaworks Hírcentrum munkatársának összeállítása.
Vágólapra másolva!

Előadását egy humorosnak szánt magyarázkodással kezdte, széles mosollyal az arcán. „El kell mondjam, hogy nem azért késtem, mert Budapesten dugók vannak" – próbált tréfálkozni Karácsony, majd a mellette helyet foglaló LMP-s Schmuck Erzsébettel együtt nevetésben tört ki, amihez a nagykátai közönség jól hallhatóan csatlakozott.

Utóbbiaknak akár vicces is lehet a főpolgármester nevetgélése, hiszen nekik nem kell naponta órákig a budapesti utakon autóban ülni egy helyben, vagy lépésben araszolni a dugóban. A főpolgármesternek viszont az a dolga, azért kapja a fizetését, hogy – ha már fejleszteni képtelen - legalább élhető körülményeket biztosítson Budapesten.

Néhány nappal korábban a főpolgármester egy autóst is kinevetett, aki az újságírók gyűrűjében sétáló Karácsonynak szóvá tette, hogy másfél óráig tart az út hazafelé.

Emlékezhetünk arra is, amikor azt javasolta mindenkinek, aki a dugók miatt felháborodott, hogy szálljon ki a kocsiból és menjen gyalog.

Egy júliusi sajtótájékoztatón a Blaha Lujza téren pedig gyakorlatilag önmagát parodizálta, amikor egy pofonegyszerű kérdéstől lefagyott. A Pesti TV riportere arról érdeklődött Karácsony Gergelynél, hogy miért késett 15 percet a sajtóeseményről. Csak nem autóval érkezett és dugóba került? A főpolgármester rendkívül lassan, grimaszolva odalépett a mikrofonhoz, és közel fél perc gondolkodás után kibökte: „busszal jöttem".