Egyre többen elégedetlenek Karácsony Gergellyel

KARÁCSONY Gergely; V. Naszályi Márta ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés polgármester politikus rendkívüli ülés SZEMÉLY
Budapest, 2018. június 13. V. Naszályi Márta, a Párbeszéd képviselője és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városháza dísztermében 2018. június 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Sokat romlott Karácsony Gergely megítélése. Már a kormánykritikusok és a budapestiek körében is nagyot zuhant főpolgármesteri tevékenységének lakossági megítélése - írta a keddi Magyar Nemzet a Real-PR 93 országos reprezentatív kutatásának eredményére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Míg korábban a főpolgármester munkájával a teljes felnőtt népesség 31 százaléka volt elégedett, addig ma már csak húsz százalékuk. Azaz bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A nyári hónapokban nap mint nap megtapasztalhatták a fővárosban közlekedők Karácsony Gergely városvezetői munkájának negatív hatásait:

a folyamatos közlekedési dugókat, valamint a jelentősen megnövekedett utazási időtartamokat. Emellett a közterületi szemétgyűjtők harmadának takarékossági céllal való leszerelése sem javította a város köztisztasági helyzetét.

Vagyis elsősorban gyenge városvezetői teljesítményével magyarázható Karácsony népszerűtlensége, ráadásul a politikus a miniszterelnök-jelölti kampányában sem tudott az elmúlt három hónapban világos jövőképet felvázolni a választás utáni időkre.

Mindennaposak lettek a dugók a fővárosban Fotó: Koncz Márton - Origo

A kutatócég szerint ezek alapján nem meglepő, hogy Karácsony Gergely munkájának átlagos megítélése 31 százalékról húsz százalékra csökkent júniustól szeptember első napjáig.

A baloldali főpolgármester tevékenységének hatását leginkább érzékelők, azaz a budapestiek körében nyolc százalékpontos visszaesés látszik, jelenleg csupán a lakosság 34 százaléka elégedett a városvezetővel.

A vidéki lakosság körében ennél is jelentősebb a visszaesés: 12 százalékpontos csökkenéssel csak 16 százalékuk elégedett a főváros vezetőjével. Tehát mindkét vizsgált csoportban jelentős visszaesés tapasztalható.

Karácsony Gergellyel egyre elégedetlenebbek az emberek Forrás: Magyar Nemzet

A Real-PR 93 kutatásából az is kiderül, hogy minden lakossági csoportot figyelembe véve a kormányfő kritikusainak körében történt a legnagyobb visszaesés. Míg korábban 56 százalékuk volt elégedett a főpolgármester munkájával, ma már csupán 34 százalékuk. Ez a zuhanás az átlag visszaesésnél is jelentősebb, miközben a kormányfőpártiak körében csak hibahatáron belüli csökkenés látható.