Oberlander Baruch lubavicsi rabbi a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a nagyünnepekről, valamint arról az 50 zsinagógáról, amit tíz éven belül nyitnának meg.

A rabbi beszámolt arról, hogy A rabbi válaszol könyvsorozat negyedik kötete jelent meg, de már dolgozik a következőn is. Ezekben a hozzá intézett kérdéseket írja le, valamint az azokra adott válaszokat. Az ötödik könyv októberben jelenik meg, az ebben szereplő kérdések jelentős része a koronavírus-járványról szólnak.

Oberlander Baruch beszélt a magyarországi lubavicsiak, az EMIH tervéről, mely szerint a következő tíz évben 50 új zsinagógát nyitnak. Erre a hírre, a neológ felekezet, a Mazsihisz vezetője úgy reagált, hogy az Örökkévaló áldását kéri, ám ők a meglévő zsinagógákat szeretnék élettel megtölteni. Arra a kérdésre, hogy a lubavicsiak hogyan szeretnék a majdani zsinagógákat hívekkel megtölteni, nincs ellentmondás a két elképzelés mögött. Minden zsinagógának kell legyen rabbija, neki kell arra törekednie, hogy legyenek hívek. A zsinagóga nem egy bevásárlóközpont, ahova a város jár. Minden városrészben kell zsinagóga, hogy a közelben élő zsidók tudjanak eljárni oda, ezért is nyílt meg a Bocskai úton, valamint a Vörösmarty utcában, és az Újlipótvárosban.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.