Egyre nagyobb a káosz a baloldali vezetésű Erzsébetvárosban

Vágólapra másolva!
Veres Zoltán, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője, frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a kerület egyre súlyosabb problémáiról.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, a kerület előző vezetése elnyert egy pályázatot a Klauzál tér rendbehozatalára 300 millió forint értékben, ez is része volt annak a közterület-felújítási programnak, ami 2010 és 219 között zajlott. Megújult így az Almássy tér, a Madách tér is. A Klauzál tér megújításahosszabb folyamatot vesz igénybe, de Veres Zoltán szerint nem történt semmi, a fakivágásokon kívül, amelyeknek a jogosságát erősen lehet vitatni. Egy biztos, a lakossági visszajelzések sezrint felháborodást keltett a fák kivágása, arról nem beszélve, hogy ezzel csökken a zöldfelület a kerületben.

A frakcióvezető megjegyezte, mind a testületi üléseken, mind a frakcióvezetői egyeztetéseken szóvá teszi például a Klauzál téri nyertes pályázat ügyét, amire eddig csaki olyan válasz érkezett, hogy a kormányzati elvonások akadályoznak mindent, de ez a politikus szerit már egy lejárt lemez. Véleménye szerint ez is elvezet oda, hogy a polgármesteri hivatalban, a különböző előterjesztésekben is káosz mutatkozik. Példaként hozta fel a klímavédelmi kabinetet, amelyik rendszeresen tesz le előterjesztéseket a képviselők elé, de ezek, bár, ennyire is hasznosak, nem a mostani kornak és a helynek megfelelőek. Ráadásul az erre fordított pénzeknek lenne másutt is helye.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.