Egy férfi utasokat vitt egy kisbuszban az M7-es autópályán, de figyelmetlen volt és elvétette a lehajtót. Emiatt megállt, rükvercbe kapcsolt és tolatni kezdett. Egy másik kocsi hátulról nekiütközött, és a mögöttük haladó autó sem tudta elkerülni az ütközést.

A 63 éves férfi tavaly, augusztus 26-án hajnalban, egy kisbusszal Siófok felől haladt Budapest irányába az M7-es autópályán, hogy Veszprémbe vigye az utasait. Ehhez a balatonvilágosi lehajtónál kellett volna lejönnie az autópályáról, de figyelmetlen volt és elvétette. 

A sofőr ekkor, a KRESZ szabályait megszegve, a lehajtó után nagyjából 300 méterrel megállt a leállósávban majd tolatni kezdett. Közben a külső forgalmi sávba kormányozta a buszt.

Forrás: Ügyészség.hu

A busz mögött 130 km/órás sebességgel, szabályosan közlekedő autós nem számíthatott arra, hogy valaki tolatni fog előtte, az éjszakai látási viszonyok miatt későn is vette észre, így hátulról nekicsapódott a kisbusznak. 

Jött még egy autó a külső sávban, aminek a sofőrje észrevette a balesetet és próbálta balról kikerülni, de a kocsija hátsó részével eltalálta a vétlen autóst majd a szalagkorlátnak ütközött. 

A balesetben a kisbusz két utasának, valamint a busznak csapódó kocsi vezetőjének nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülései lettek, amik az egyikük esetében súlyos egészségromlást okozott.  Két másik utasnak, valamint a kisbusz sofőrjének könnyebb sérüléseik lettek.

Az ügyészség súlyos egészségromlást eredményező közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a férfi ellen, és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől.