Négyszázmillió forintos beruházással korszerűsítik a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményt - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

Fülöp Attila elmondta, az öt telephelyet érintő fejlesztés idén elkezdődik: kicserélik a külső nyílászárókat, korszerűsítik a csatornahálózatot, a gépészetet, felújítják a homlokzatot és kifestik a szociális intézmény helyiségeit.

Négyszázmillió forintos beruházással korszerűsítik a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményt - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.A kép illusztráció.Forrás: Facebook

Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala megyei kirendeltségének igazgatója közölte:

a 465 férőhelyes intézmény öt telephelyén csaknem 400 embernek - időseknek, pszichiátriai betegeknek, fogyatékossággal élőknek - nyújtanak ellást.

Az intézményben 170 embert foglalkoztatnak.

Az igazgató kitért arra, hogy a megyei szakképző centrum, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának bevonásával magas szintű ellátást, szolgáltatást szeretnének nyújtani az otthonban élőknek.