A „kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata" megjelölés hiányos, kihagytam a zsebnácikat - írja Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Mandinernek.

Többen felhívták a figyelmemet, hogy az előválasztási klipről szóló szösszenetemben tévedtem. Azt sérelmezik, hogy a „kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata" megjelölés hiányos, kihagytam belőle a zsebnácikat. Elnézve az előválasztási jelöltlistát és az így összeálló szivárványkoalíciót, igazat kell adnom nekik. Tehát helyesen így hangzik: 

a zsebnácikat keblükre ölelő kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata. A többit fenntartom 

- írja a főigazgató. Ha egy esetleges ellenzéki választási győzelem esetében Magyarországon is teret nyer a nyugati országokban egyre erősödő újmarxista őrület, akkor 

az új undokak elsődleges célpontjai nem a jobboldaliak lesznek, hanem azok, akik hatalomra segítették őket. Nem az én helyem kell nekik, hanem az övék. Nem a jobboldalt akarják elfoglalni, hanem a balt. A történelem tanúsága szerint eddig a marxista alapozású balosok ezt csinálták, és semmi jel nem mutat arra, hogy megváltoztak volna. 

Demeter Szilárd szerint: 

A jóeNberkedő gondolatrendőrség eddigi tevékenységét Aczél elvtárs irigykedve nézi Sztálin oldalán. Ennek tapsolnak a klipben szereplők. Lelkük rajta. Én szóltam.