Jakab Péter le akarta tagadni erőszakos testőreit, de a fotók bizonyítanak

testőr, jakab péter
Vágólapra másolva!
A Jobbik elnöke még a facebookos kampányfotóira is feltette a fojtófogást alkalmazó testőrt, akit most megpróbál letagadni. Jakab Péter hazudott arról, hogy kik voltak azok a személyek, akik egy felvétel tanúsága szerint Hajdúhadházán, a Jobbik-elnök utcafórumán fojtogattak egy járókelőt. A pártelnök korábban azt állította, „szimpatizánsokról” van szó, csütörtöki Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítókként hivatkozott rájuk.
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, Jakab Péter testőre, M. Gergely néhány napja fojtófogással földre vitt egy kutyát sétáltató férfit, akiről később kiderült, hogy a Jobbik korábbi parlamenti képviselője.

A pártelnök ezután megpróbálta letagadni, hogy neki egyáltalán testőrei lennének, homályos módon „rendezvénybiztosítókról" beszélt. Pedig a verekedő testőrt még a Jobbik hivatalos kampányfotóira is feltette – írta a Ripost.

Forrás: Ripost

A verekedő férfi, M. Gergely egyértelműen Jakab Péter személyi testőre, ezt fotók sora bizonyítja.

Forrás: Ripost

A testőr Jakab Péter minden kampányrendezvényén jelen van, árnyékként követi a pártelnököt. A verekedő férfi nem rendezvénybiztosító, hanem egyértelműen Jakab Péter személyi testőre.

Forrás: Ripost

Így hazudnak Jakabék

Egyértelmű, hogy Jakab Péterék hazudnak, kínjukban kapálóznak, nem tudnak mit kitalálni, ezért jöttek elő ezzel a fegyverviseléssel – mondta a Magyar Nemzetnek a Jobbik-elnök szavaira Rubi Gergely. – Kutyát sétáltattam, találkoztam néhány barátommal, akikkel a rendezvénytől ötven-hatvan méterre, a saját magunk állította Trianon-emlékműnél beszélgettünk. Hatan-heten lehettünk. Az egyik „Jakab-csicska" odajött az emlékműhöz, ami egy Trianon-kereszt, és leült egy uzsoki lengyel–magyar határkőre. Az egyik barátom felszólította, hogy álljon fel a kőről – mondta Rubi Gergely.

Elmondása szerint a férfi „elkezdett flegmázni", közben jött egy másik férfi, aki elkezdett fenyegetőzni. – Rám lett kihegyezve az egész akció.

Ebben a pillanatban hátulról torkon ragadtak. Igaz, hogy lábbal kellett védekeznem, hiszen egy póráz volt a kezemben, nem tudtam használni a karjaimat.

A végén, amikor már alig kaptam levegőt, ököllel háromszor orrba vágtam a támadómat, nem tagadom – emlékezett vissza a történtekre az egykori országgyűlési képviselő. Megítélése szerint Jakab azért tagadhatta le utólag a sajtó kamerája előtt saját testőreit, mert semmilyen papírjuk, munkaszerződésük nincs.

Jakab Péter összevissza beszélt testőrei megengedhetetlen akciójáról Forrás: MTI/Mónus Márton

Sneider: Ez egyszerűen becstelenség

Arról is írtunk, hogy Sneider Tamás szerint ez az eset ismét annak a bizonyítéka, hogy a Jobbik a Jobbik ellen fordult, hiszen Jakab Péter egyszerűen letagadta a testőrét, és ezzel nagy bajba keverte. A független országgyűlési képviselő szerint

A KRESZ-ben ezt nevezik cserbenhagyásos gázolásnak. A hétköznapokban egyszerűen becstelenségnek - véli Sneider.