Különvonatokat indítanak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényeire

belföldi vasutas, intercity MÁV, vasút, vonat,   avatás Déli pályaudvar ellenfény forgalomba állítás FOTÓTECHNIKA IC-kocsi KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY nagylátószög peron piktogram vonat
Budapest, 2020. február 13. A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Különjáratokat és több kocsit is indítanak a menetrend szerint közlekedő vonatokon az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt péntektől. A MÁV kedvezménnyel is segíti a hívek utazását: a vasúton 50 százalékos jeggyel lehet utazni, és ugyanez érvényes a Volánbusz belföldi menetrendszerinti járataira is.
Vágólapra másolva!

A különvonatok pénteken Szombathelyről a Várpalota-Veszprém-Székesfehérvár útvonalon Kőbánya felsőre, vasárnap

  • Debrecenből az Újfehértó-Nyíregyháza-Szerencs-Miskolc útvonalon Budapest-Nyugati pályaudvarra,
  • Zalaegerszegről Szombathely-Veszprém érintésével a Nyugati pályaudvarra,
  • Pannonhalmáról az Écs-Győr-Győrszentiván útvonalon a Nyugati pályaudvarra járnak.

Közölték azt is, hogy

a résztvevők ingyenesen utazhatnak Budapesten belül a helyszínek között közlekedő, díjmentesen igénybe vehető transzferjáratokon.

Hozzátették, hogy szombaton a Kossuth Lajos téren az ünnepélyes szentmisére az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják a Széchenyi István térig, a felszállóhelyek megegyeznek a megnyitó felszállási helyeivel. Vasárnap a Hősök terén a pápai záró szentmisére az ideiglenes parkolóövezetekből az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják.

A vasúttársaság szerint érdemes elővételben, már most megváltani a vonatjegyeket a vasúti pénztárakban vagy online a megújult Elvirán, illetve a MÁV applikáción keresztül.