Elképesztő részlet derült ki Cseh Katalin botrányával kapcsolatban

DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Még a cégtáblák sem láthatók azon a szécsényi ingatlanon, ahová a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok be voltak jelentve – számolt be a Hír TV. A momentumos képviselő két cége úgy nyert másfél milliárd forintos uniós támogatást az épület felújítására és fejlesztésére, hogy ott máig egy kapavágás sem történt, holott egy hónap múlva lejár a határidő.
Vágólapra másolva!

Vác és Szirák - ez az a két telephely, ahová több cég, köztük a Cseh Katalin által vezetett Pannónia Nyomda Kft. is be van jegyezve.

A cégháló tagjai EU-s pályázatokra jelentkezve együttesen váltogatták a telephelyeket és fióktelepeket, hogy hozzájussanak a több milliárd forintnyi uniós pénzhez.

A cégtáblák nyáron mindkét telephelyen láthatók voltak.

Nem úgy, mint a Nógrád megyei Szécsényben. A Rákóczi út 125. alatt álló épületen csak egy tábla hirdeti, hogy az ingatlan eladó.

Ennek az ingatlannak a felújítására és fejlesztésére nyertek több mint másfél milliárd forintot a momentum EP-képviselőjéhez köthető cégek, még 2017-ben.

Ide volt bejegyezve Cseh Katalinhoz köthető két cég is, amely 3D-s nyomtatást akart itt végezni. A pályázaton könnyen nyertek, mivel a város és környéke hátrányos helyzetűnek számít. A fejlesztést idén október elsejéig kellett volna elvégezni, ám máig nem történt egy kapavágás sem.

Még cégtábla sem volt

A Hír TV stábja a helyszínen a Cseh Katalinhoz köthető vállalatok cégtábláit sem látta az épületen.

Szécsény képviselő-testületében már 2019-ben szemet szúrt, hogy semmit nem csináltak Cseh Katalinék az ingatlannal, holott az épület már az önkormányzat tulajdonában volt.

A város egyik képviselője két évvel ezelőtt azért fordult a polgármesterhez, hogy megtudja: a város első embere mit tud a fejlesztésről.

A nagyobbik kormánypárt helyi elnöke a Hír TV-nek azt mondta: ez valószínűleg egy fiktív telephely-bejelentés volt.

Fekete-Győr saját szavait hazudtolta meg

Hogyha mondjuk a Momentumnak az egyik képviselője jutna jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai révén uniós támogatáshoz, őt is elszámoltatnák?

Cseh Katalin korrupciós botrányaival kapcsolatban továbbra sem történt elszámoltatás, pedig a párt elnöke korábban a Hír TV adásában ezt ígérte.