Biciklisek imáját viszi Ferenc pápának a kerekező erdélyi szerzetes

FERENC pápa
Vatikánváros, 2021. február 3. A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápa általános heti audienciát tart a vatikáni Apostoli Palota könyvtárában 2021. február 3-án. MTI/EPA/Vatikáni Média
Vágólapra másolva!
Több mint ötszáz kilométert biciklizik a ferences kerékpáros csapat élén Főcze Imre Bonaventura szerzetes, hogy vasárnap részt vehessen az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróprogramján, Ferenc pápa ünnepi szentmiséjén. A biciklis szerzetes a pápa áldását szeretné kérni.
Vágólapra másolva!

"Fő célunk a pápai áldás megszerzése, de maga az idevezető út is lélekemelő. Istenek hála sokkal jobb idő fogadott bennünket, mint amit megérdemlünk. Számunkra ez egy zarándoklat, mert ki aki úton van, az jó úton van. Miközben gurulunk a szép tájakon, a lelkünk is megtesz egy belső utat, a lelkünk is zarándokol" - fogalmazott Bonaventura atya a Blikknek, miközben a társaság megállt egy rövid pihenőre Kecskeméten.

Mi ezt az áldozatot hozzuk, hogy megtapasztaljuk jelmondatunkat: „Minden forrásom belőled fakad!" Ezt érezzük,amikor megszomjazunk és iszunk, megéhezünk és eszünk, hogy milyen fontos a testi lelki egészség" - mondta az atya, aki ferences szerzetesként azt vallja, hogy a valódi találkozásokhoz ki kell lépnie a templomajtón.

"Jó a hangulat, azt érezzük a lelki támogatást, nagy szeretettel köszöntjük azokat, akik értünk fohászkodnak.

Egészen biztos egy életre szóló élménnyel leszünk gazdagabbak" - mondta zárásként Bonaventura atya a lapnak.

Lezárások a pápalátogatás napján

Mint azt a lap hozzáteszi, vasárnap a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záróakkordja az úgynevezett

pápai szentmise, ami vasárnap 11.30-tól kezdődik a Hősök terén,

ez egyben a rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye is.

A hétvégére számos útvonalat lezárnak Budapest ezen részén, sőt az idevezető utakon is korlátozhatják a fogalmat, a megszokott parkolást, sok helyen még a gyalogosok közlekedését is. Az aktuális forgalmi rendet a rendőrség folyamatosan frissülő térképen jelzi.