Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége meglátogatta szombaton az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében a Margitszigeten rendezett családi napot.

Áder János felesége részt vett az esemény szombat délelőtti megnyitóján, amely Székely János szombathelyi megyés püspök, a Caritas in Veritate Bizottság elnökének köszöntőjével vette kezdetét. Herczegh Anita a püspök kíséretében megtekintette a résztvevő katolikus és keresztény civil szervezetek sátrait.
Az eseményen bejelentették, hogy a keresztény vállalkozókat, üzletembereket és cégvezetőket tömörítő ÉrMe Hálózat az idei karácsonyi jótékonysági programjának bevételét a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek megsegítésére létrehozott Regőczi Alapítványnak ajánlja fel.Herczeg Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke a közmédiának elmondta: sokan álltak az alapítvány mögé, amire szükség is van, mivel mintegy ezer gyermek érintett. Nagyon sok pénzt kell összegyűjteni, hogy az ő életüket - adott esetben akár tíz-húsz éven át - támogatni tudják. Az Érme Hálózat bejelentésére reagálva kiemelte: minden ilyen kezdeményezésnek nagyon örülnek, mert több pénzt tudnak szétosztani a gyermekek között, valamint az ilyen kezdeményezések hírét viszik az alapítványnak.

Herczegh Anita: Herczeg Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke a közmédiának elmondta: sokan álltak az alapítvány mögé, amire szükség is van, mivel mintegy ezer gyermek érintett. Nagyon sok pénzt kell összegyűjteni, hogy az ő életüket - adott esetben akár tíz-húsz éven át - támogatni tudják.Forrás: MTI

Mivel magánalapítványként nincs nyilvántartásuk az érintettekről, azoknak tudnak segíteni, akik hozzájuk fordulnak - hangsúlyozta Herczegh Anita, arra is kitérve, hogy várják az árván, félárván maradt gyermekek hozzátartozóinak, ismerőseinek jelentkezését.
A szervezők MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a családi napon két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várják a családokat. A nagyszínpadon fellép mások mellett Szalóki Ági népzenész, a Debreceni Hajdú néptáncegyüttes, a Kaláka együttes és Berecz András mesemondó, a Misztrál együttes és az Eucharist zenekar. Hetven sátorban kézműves foglalkozásokkal, lelki beszélgetésekkel, gyónási lehetőséggel, a gyerekeket kincskereséssel, falmászással, sportolási lehetőséggel várják a szerzetesrendek és közösségek.