Orbán Viktor 9/11-ről: Azért dolgozunk, hogy ez soha többé ne történhessen meg

9/11: Húsz év telt el a terrortámadások óta, World Trade Center, Pentagon, terrortámadás, terrorista, al-Kaida, merénylet, fotó, galéria, 2021
394261 14: A fiery blasts rocks the World Trade Center after being hit by two planes September 11, 2001 in New York City. Spencer Platt/Getty Images/AFP (Photo by SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A New York-i terrortámadások után két évtizeddel még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra. 2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk.
Vágólapra másolva!

A húsz évvel ezelőtti szomorú események után Magyarország Európában az elsők között vállalt szerepet a terrorizmus elleni harcban, a NATO-hadműveletekben legjobb tudásunk szerint támogattuk szövetségeseinket.

A kigyulladt World Trade Center, miután a repülőgépek becsapódtak Forrás: Getty Images via AFP/Spencer Platt

A 2015-ös európai migrációs válság a terrort is behozta Európába. Az Afganisztánban történtek mindannyiunk számára újra aggodalomra adnak okot. A biztonsági fenyegetettség szintje emelkedik, a térség instabilitása pedig jelentős kockázatokat jelent Európa számára is.

Magyarország megvédi Európa határait. Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban.