A következő napokban előfordulhatnak zivatarok, a déli tájakon pedig 30 fokos hőség is lehet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Délutánig inkább csak fátyolfelhők lesznek az égen, sok napsütés várható. Délután északnyugaton már megnövekszik a gomolyfelhőzet, és itt zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül. Nyárias időnk lesz 25-30 fokkal.

Hétfő: Északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és néhol (nagyobb eséllyel északon és keleten) zápor, zivatar is előfordulhat. Élénk marad az ÉNy-i szél. 24 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk.

Még marad a nyárias őszFotó: Csudai Sándor - Origo

Kedd: A többórás napsütést mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, de csapadékra kicsi az esély. Marad a szeptemberi nyár 24-30°C-os maximumokkal.

Szerda: Folytatódik a fátyolfelhők szűrte napos, nyáriasan meleg időjárás. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A déli tájakon hőség valószínű 30 fok körüli csúcsértékkel, máshol is 25 fok feletti, nyárias hőmérséklet lesz.

Csütörtök: Nyugat felől már gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és nyugaton szórványosan, máshol még csak elszórtan valószínű zápor, zivatar. Néhány fokkal már csökken a hőmérséklet.