A hódmezővásárhelyi kórházból telefonáltak a családnak, hogy egy véletlen hiba miatt nem a saját gyereküket vitték haza a szülészetről. Az egyik apuka azt mondta, élete leghosszabb félóráját élte át, amíg sikerült taxival visszamennie, hogy elhozhassa a saját gyerekét. 

A döbbenetes történetről a Blikk is beszámolt. A lap az egyik szegedi hírportálra hivatkozva azt írja, a hibára csak az után derült fény, hogy Dajka Zoltán és párja hazaértek egy kisfiúval, akit a sajátjuknak hittek. A kórházból telefonáltak rájuk, hogy menjenek vissza, mert összecserélték a gyerekeket.

Múlt hétfőn megkaptuk a gyerekünket és a papírokat, majd indultunk is haza. Siettünk a taxihoz, ami már várt bennünket, hazaértünk. Pont, amikor betoppantunk, ránk telefonált a kórház, hogy a fiunk, Dajka Zoltán Noel ott van bent, náluk

- mondta a hírportálnak az egyik apuka, Dajka Zoltán, aki ledöbbent a telefonhívástól.

A szülők ez után ellenőrizték a baba csuklóján lévő karszalagot a gyermek születési adataival. Akkor látták, hogy nem az ő fiuk szerepel rajta. Dajka Zoltán szerint a csere oka az lehetett, hogy nagyon hasonlított a fiára a másik kisbaba, akit elhoztak véletlenül a kórházból:Ugyanúgy ott volt az orrán néhány pötty, mint a miénknek

- mondta.

Dajkáéknak ez után 30 percet kellett várniuk, amíg tudtak egy taxit fogni, az apuka szerint ez volt élete leghosszabb félórája. 

"Újabb 15 perc alatt értünk be, aztán ott volt előttem a nőgyógyászat ajtaja, amin csak csengetésre lehet átjutni. Tenyérrel szétpattintottam a mágneszárat, a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülettel" – mondta a férfi.

A kórházban azt mondták az apukának, hogy hiba történt, és küldenek majd egy bocsánatkérő levelet is az érintetteknek. Az ügyben maga az intézmény egyelőre még nem reagált, de végül mindkét baba a saját családjához került.

Címlapi képünk illusztráció.