Késsel támadt volt élettársára egy szentesi férfi

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
A Szegedi Ítélőtábla döntésének értelmében nem engedik ki a rácsok mögül azt a szentesi férfit, akit a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emberölés kísérletével, magánlaksértéssel és zaklatással vádol, miután rátámadt volt élettársára szakításuk után.
Vágólapra másolva!

Egy férfi tavaly nyáron telefonon többször zaklatta volt élettársát. Szeretett volna vele újra összejönni, de nem sikerült neki. Egy este részegen elment a nő házához, ahol befeszített egy bukóablakot és bemászott a házba. A nő nem volt otthon.

A férfi befeküdt az ágyába és elaludt,

annyira részeg volt. Ahogy a nő hazatért, elküldte a férfit, de volt szerelme ebbe nem nyugodott bele. Megint megtörtént ugyanaz. A férfi az ablakon keresztül bemászott, befeküdt az ágyába és elaludt. Még mindig részeg volt. A nőnek megint sikerült elérnie, hogy eltűnjön az otthonából, de nem nyugodhatott meg. Harmadjára is visszatért, de ezúttal nem aludt el.

Egy konyhakéssel a kezében várta, hogy megérkezzen a volt élettársa.

Amint belépett a házba, azonnal a fiatal nőre támadt, miközben halálosan megfenyegette.

Az áldozat a mellkasán, a vállán, az arcán és a kezén is megsebesült,

de szerencsére sikerült úgy védekeznie, hogy ezek nem lettek súlyos sérülések.

Végül felülkerekedett a férfin azzal, hogy elvette tőle a kést, amitől a támadó megnyugodott és elment.

A szakértők szerint a nő halála kizárólag ennek az aktív, védekező magatartásának köszönhető.

A férfit a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

emberölés kísérletével, magánlaksértéssel és zaklatással vádoja.

A vádemelés után a Szegedi Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, aki a védőjével együtt fellebbezett a döntés ellen. A másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla osztotta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontját. Ők is úgy látják, hogy ha a férfi szabadlábon védekezhetnek, számolni kellene a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyével. A kényszerintézkedésről hozott döntés végleges, a férfi büntetőjogi felelősségéről pedig a Szegedi Törvényszék bírója dönt majd.