A Jobbik elnöke, Jakab Péter egy baloldali kampányműsorban ribilliónak, rendbontásnak minősítette a 2006-os őszi eseményeket. Jakab tehát teljes mértékben átvette a főnöke, Gyurcsány Ferenc narratíváját. Jakab szerint szemet kilövetni, az emberek közé lovasrohamot vezényelni, a békés tüntetőket megverni nem számít problémásnak, de ha valaki ki meri fejezni tiltakozását a főnöke hazugságai miatt, az már rendbontás, ribillió.

Az ATV vasárnap esti baloldali kampányműsorában Jakab Péter egy kérdésre válaszolva többek között azt mondta: minden olyan törvényt és jogszabályt hatályon kívül kell helyezni, amely lehetővé tette a „pártállam" kiépítését, a „pártállam" vezetőit pedig meneszteni kell... A felső vezetésben tehát teljes sorcserét kell végrehajtani, beleértve a rendőri vezetőket is, tehát itt nem lesz még egyszer 2006, nem lesz ribillió, nem lesz rendbontás...

Jakab Péter a gyurcsányi narratívának megfelelően ribilliónak, rendbontásnak minősítette a 2006 őszi eseményeket. 

A Jobbik elnöke szerint az, amikor az őszödi beszéd miatt a Gyurcsány Ferenc ellen tüntetőknek, az akkori miniszterelnök lemondását követelőknek kilőtték a szemét, a Fidesz nagygyűléséről hazafele tartó békés embereket pedig megverték az utcán, ribillió, rendbontás volt a tüntetők részéről, tehát véletlenül sem rendőri túlkapás, vagy egyesen  rendőrterror, amit a mostani főnöke parancsára hajtottak végre. 

Jakab immár teljes mértékben átvette a 2006-os eseményekkel kapcsolatos baloldali terminológiát, szembeköpve azokat, akiket a főnöke, Gyurcsány miatt brutálisan bántalmaztak, majd igaztalanul meghurcoltak. 

Jakab szerint tehát szemet kilövetni, az emberek közé lovasrohamot vezényelni, a békés tüntetőket megverni nem számít problémásnak,  de ha valaki ki meri fejezni tiltakozását a főnöke hazugságai miatt, az már rendbontás.