Rablás és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki júniusban egy korábbi tartozás miatt ismerősére támadt Tatán.

A férfi június 7-én délután hazafelé ment Tatán, amikor ismerőse leszólította, hogy fizessen vissza neki egy korábbi, 1470 forintos tartozást. A férfi ezt nem tette meg, ezért ismerőse ütni-verni kezdte, majd elvette a táskáját, és miközben távozott, át is kutatta azt. A férfi követte ismerősét, és visszakérte a táskáját, amit ismerőse nem adott vissza neki, ehelyett ismét rátámadt,

ököllel ütötte, majd nyaka köré tekerte a táska szíját és fojtogatni kezdte. A bántalmazott férfi elájult, majd mire magához tért, a támadó a telefonjával, pénztárcájával, és a benne lévő 4.400 forinttal pénztárcájával távozott. A bántalmazás során eltört a férfi arccsontja és a bordája is.

Az ügyészség 5 év börtön, és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását, emellett 21.200 forint összegű vagyonelkobzást javasolt vele szemben, abban az esetben, ha a férfi beismerő vallomást tesz - írja az Ügyészség oldala.