A The New York Times szerint Ferenc pápa Romániában járt vasárnap

Ferenc pápa távozott Budapestről, Budapest, 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, 2021.09.12.
Budapest, 2021. szeptember 12. Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett a fővárosba. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Hatalmasat hibázott (hogy véletlenül vagy szándékosan, nem tudni) a baloldali amerikai napilap, a The New York Times, a Facebook-oldalukon azt állítják, hogy Ferenc pápa Romániában járt vasárnap. "Budapest még mindig nem Bucharest" - hívja fel rá a figyelmet Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

"Ha bárkinek a jövőben kedve támadna hiteles hírforrásként hivatkozni a New York Timesra, akkor jusson eszünkbe, hogy ennek az újságnak a 17 millió (!) követővel rendelkező Facebook-oldala szerint Ferenc pápa a tegnapi napot Romániában töltötte. És ez nem vicc..." - írta a miniszter.

Varga Judit egyik korábbi posztjában arra is felhívta a figyelmet, hogy a BBC álhírt terjeszt a pápa magyarországi látogatásáról: "Párhuzamos valóság, avagy fakenews-gyár BBC módra. Miközben Ferenc pápa a százezres tömeg előtt tartott szentmisén köszönetet mondott a „nagy magyar keresztény családnak", amelyet – mint mondta – szeretne magához ölelni „különböző rítusaival, történelmével, a katolikus és a más felekezetekhez tartozó testvérekkel, akik valamennyien a teljes egység irányába haladnak", a BBC budapesti tudósításában a címlapján arról ír, hogy a pápa a leselkedő antiszemitizmusról beszélt a magyarországi útján. Írják ezt akkor, amikor Ferenc pápa így búcsúzott Budapesten:

Ne higgyünk az álhírgyáraknak! Isten, áldd meg a magyart!" - tette hozzá a posztjában a miniszter, miután Ferenc pápát idézte.