Agyonvertek egy nyugdíjast a miskolci kondiparkban

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 27 éves férfi ellen, aki látszólag minden ok nélkül úgy megvert egy nyugdíjast a miskolci kondiparkban, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2020. október egyik napjának délelőttjét egy miskolci kondiparkban töltötte egy fiatal férfi. Egyszer csak beszélgetni kezdett a számára ismeretlen 72 éves férfival, aki rendszeresen a parkban edzett, ezért - a korához képest - jó fizikai és szellemi állapotban volt.

A beszélgetés során a férfi egyre indulatosabbá vált,

majd látszólag minden különösebb ok nélkül megverte a nyugdíjast.

Először többször ököllel arcon ütötte, aztán tovább ütötte a fejét, amitől az idős férfi a földre zuhant.

Ekkor olyan erővel támadt rá,

hogy a cipője talpmintázata felismerhető nyomokat hagyott, amikor rátaposott a nyugdíjas arcára.

Az áldozat ekkor már elvesztette az eszméletét. Amikor ezt észrevette a támadó, egyszerűen elsétált. A közelben lévők vették észre a földön fekvő embert, ők hívtak mentőt hozzá.

A nyugdíjas darabos orrcsonttöréssel is járó sérülései következményeként gyulladásos, szeptikus állapotba került és a kórházban meghalt.

A nyomozók szerint a 8 napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes sérülések elszenvedése és a halála között közvetett ok-okozati összefüggés áll fenn. Az ügyészek a letartóztatás alatt álló, büntetett előéletű fiatallal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak a korábbi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásával.