A szegedi ügyészség javasolta a letartóztatását annak a szerb férfinak, aki 16 illegális migránst próbált átcsempészni a határon, majd amikor a rendőrök tettenérték, megpróbált elfutni előlük.

A férfi szeptember 11-én este fél 8-kor 16, magát szír, szomáliai és jemeninek valló migránst vett fel egy kisteherautóval Domaszék külterületén. Ezután az autópálya felhajtója irányába indult velük. Egy rendőr megállította, és felszólította, hogy mutassa meg az iratait. A férfi a kocsi mellett álló rendőrök mellől hirtelen kitért, majd elhajtott. Rövid autós üldözés után a sofőrkiszállt és megpróbált elfutni, de a rendőröknek sikerült elfogniuk. A migránsokról megállapították, az országba történő belépéshez és az ország területén tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek, más embercsempészek juttatták át őket a határon illegálisan.

Forrás: Police.hu

Az embercsempészet miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés ténye, illetve a szökés, rejtőzködés, és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt javasolta a férfi letartóztatását.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítványról a mai napon dönt - írja az Ügyészség oldala.