Vágólapra másolva!
Jakab Péter, aki a Jobbik elnökeként indul a baloldali előválasztási színjátékban, az elmúlt időszakban egyre több botrányt okoz. A magát a nép emberének beállítani akaró Jakabnak, aki havonta 6 millió forintjába került eddig is az adófizetőknek, most már nemcsak sofőrje, de saját testőrei is vannak. Éppen ezek a testőrök mutatták meg nemrég, miként is térne vissza a terror és erőszak, ha Gyurcsányék ismét hatalomra kerülnek. Pusztán azért vertek meg és fojtogattak egy férfit, mert az nem értett egyet velük. Jakab számára úgy tűnik, mindez természetes, amit az is igazol, hogy Gyurcsány Ferenc 2006-os rendőrterrorja mellett is kiállt, vagyis a baloldalon nagy az egyetértés abban, hogy miként kell leszámolni a nemkívánatos emberekkel: szemkilövetés, deportálás, vagyonelkobzás, újságírók listázása és a szakmájuktól való eltiltása, bankszámlák befagyasztása és töméntelen mennyiségű erőszak.
Vágólapra másolva!

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és a Gyurcsány-show egyik résztvevője sorra halmozza a botrányokat az elmúlt hetekben. Pápán, Jakab aktuális utcafórumán például a Mediaworks Hírcentrum riportere szeretett volna feltenni néhány kérdést a baloldali politikusnak, aki az előválasztáson zsidóbérencező, antiszemita Süle Zsoltot támogatja, mellette szólalt fel a rendezvényen.

Többek között erről is kérdezte - volna - Jakabot a riporter, de a Jobbik elnöke erre rendkívül agresszívan ismételgette, hogy ők nem támogatnak szélsőséges politikusokat - néhány perccel azután, hogy egy antiszemita jelölt mellett szólalt fel.

Nincs semmi meglepő abban, hogy Jakab összevissza hazudozik. Nemrég éppen egy kamuvideóval bukott le, amelyben egy barcsi nőt állítottak be nyilatkozni, aki arról panaszkodott Jakabnak, hogy Magyarországon nem lehet megélni, csak nyomorogni. Később viszont kiderült, hogy Opra Rita, aki korábban a Jobbik barcsi képviselőjelöltje is volt, valójában meglehetősen jól él.

Augusztusban például tíz napot nyaralt egy horvát tengerparti medencés apartmanban.

A nő egyébként azt is hazudta, hogy két diplomával sem volt képes munkát találni. A Linkedin-profiljából viszont hamar kiderült, hogy éveken át dolgozott a Barcsi Önkormányzat Családsegítő Szolgálatánál, mint gyermekjóléti szolgálatvezető, hivatali elérhetősége pedig máig megtalálható a világhálón.

Jakab teljes kampánya hazugságokra épül, és bármennyire is keményen dolgozik a mögötte álló csapat azon, hogy az egyszerű emberek egyikének állítsák be Jakabot,

a valóság az, hogy a legjobban kereső magyarok közé tartozik.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Jakab Péter 6 millió forintba kerül havonta az adófizetőknek. Sofőrrel jár, 2,4 millió forintot keres, 847 ezerért bérelhet irodát, és további 423 ezer forintot költhet lakhatásra, vagyis ennyi pénzből bérelhet magának ingatlant havonta. Mindezek mellett 2,4 millió forint áll rendelkezésére az úgynevezett képviselői alkalmazotti keret révén. Az utóbbi az, amiből jut testőrökre is.

Jakab sokáig tagadta, hogy testőrökkel vagy éppen sofőrrel járna, ráadásul az emberekben azt a látszatot akarta kelteni, hogy egy régi, olcsó autója van. A Jobbik elnöke korábban a Balatonnál tartott utcafórumot, ahol a helyszínek között egy egyszerű autóval utazott, hogy az emberek azt lássák, ő is egy közülük. A Pesti TV riportere azonban felvette, hogy néhány méterrel odébb egy tízmilliós Skoda Octavia várja sofőrrel, testőrrel.

Az eddigi talán legnagyobb botránya azonban a napokban robban ki, amikor is testőre, M. Gergely fojtófogással földre vitt egy kutyát sétáltató férfit, akiről később kiderült, hogy a Jobbik korábbi parlamenti képviselője. Jakab az akciót követően megpróbálta letagadni, hogy bármi köze lenne a férfihoz, valamint azt is, hogy egyáltalán testőrei lennének.

A verekedő férfi, M. Gergely viszont egyértelműen Jakab Péter személyi testőre, ezt fotók sora bizonyítja, hiszen a Jobbik elnökének minden rendezvényén ott van. Az, ahogyan Jakab személyes testőre eljárt a bekiabáló férfivel szemben, jól mutatja, hogy miként nézne ki egy baloldali kormányzás.

Még a Jobbik közösségi oldalaira feltöltött képen is ott van Jakab testőre

Jakab számára a brutális módszerek teljesen természetesek a vele egyet nem értők elhallgattatására.

Ő maga is kiállt például Gyurcsány Ferenc 2006-os rendőrterrorja mellett, és ribilliónak, rendbontásnak nevezte az akkori eseményeket. Jakab szerint tehát szemet kilövetni, az emberek közé lovasrohamot vezényelni, a békés tüntetőket megverni nem számít gondnak. Persze ha mindezért vállalni kellene a felelősséget, akkor már teljesen más a helyzet. Ezt minden bizonnyal főnökétől, Gyurcsány Ferenctől tanulta, aki a mai napig nem kért bocsánatot a 2006-os őszi események miatt.

Az Origo birtokába került új felvételen jól látszik, ahogyan Jakab Pétert több testőr kíséri a Zala megyei Bak településen.

A felvételek egyértelműen igazolják: Jakab Péter legalább öt testőrrel ment be a kis település éttermébe.