Az Európai Parlament baloldali többsége folytatja ideológiai ámokfutását, és ismét olyan kérdésekbe szól bele, amelyekhez semmi köze. Ők akarják megmondani, hogy mit gondoljunk a családról, a házasságról, gyermeknevelésről - mondta Hidvéghi Balázs, fideszes EP-képviselő az LMBTQ személyek jogairól szóló állásfoglalás plenáris szavazását követően.

Az LMBTQ személyek jogairól fogadott el állásfoglalást az Európai Parlament a hétfő esti plenáris ülésén, amelyen a család és a házasság fogalmának egységesítésére, többek között a transzgender szülők jogi elismerésére szólít fel.

Az állásfoglalás kerek-perec kijelenti, hogy a tagállamok a saját alkotmányukra sem hivatkozhatnak akkor, amikor családról vagy házasságról van szó. Ehelyett kötelesek elfogadni a legújabb brüsszeli őrültségeket. Demokratikus gondolkodású ember számára felfoghatatlan, mire gondoltak a dokumentum készítői- kommentálta a határozatot Hidvéghi Balázs.

Ott tartunk, hogy az Európai Parlament helyettünk akarja meghatározni, hogy mit tartsunk családnak, házasságnak, hogy hogyan neveljük a saját gyerekeinket, és mit tanítsunk nekik az iskolában. Mi elfogadjuk mások véleményét a saját ügyeikben. De nem fogjuk megengedni, hogy csak ránk tartozó kérdésekben Brüsszel, vagy az Európai Parlament diktáljon nekünk - tette hozzá Hidvéghi Balázs.