Közúti veszélyeztetés, jármű önkényes elvétele, és cserbenhagyás miatt is felelnie kell annak a férfinak, aki 2019 telén Oroszlányban nyitott motorháztetővel vezetett egy lopott autót, majd elsodort egy biciklist, akinek nem nyújtott segítséget. A férfi mindezt ráadásul vezetéstől eltiltás időszaka alatt követte el.

A vezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019. február 5-én, Oroszlányban ismerőse tudta és engedélye nélkül ellopta az autója kulcsát, majd vezetni kezdte a kocsit. Vezetés közben felnyílt a motorházteteje. A férfi a vezető oldali ablakot lehúzta, majd kihajolt rajta, miközben vezetett. 

Ezután megpróbált megelőzni egy előtte haladó biciklist. Közben szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért 

a kocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a biciklisnek. Az elsodort biciklis az aszfaltra esett, a kerékpár megrongálódott, a kocsi visszapillantó tükrének darabjai az úttestre hullottak. A férfi ennek ellenére megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Ezután a férfi, az út további részén a vízelvezető árokba csúszott. 

 

A biciklis, mint utóbb kiderült, nem sérült meg, de közvetlen veszélyben volt az élete a férfi szabályszegései miatt.

Az ügyészség a vádiratban 

börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, és vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta  vele szemben - írja az Ügyészség oldala.