Felnyílt motorháztetővel vezette a lopott autót, aztán elütött egy biciklist

Vágólapra másolva!
Közúti veszélyeztetés, jármű önkényes elvétele, és cserbenhagyás miatt is felelnie kell annak a férfinak, aki 2019 telén Oroszlányban nyitott motorháztetővel vezetett egy lopott autót, majd elsodort egy biciklist, akinek nem nyújtott segítséget. A férfi mindezt ráadásul vezetéstől eltiltás időszaka alatt követte el.
Vágólapra másolva!

A vezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019. február 5-én, Oroszlányban

ismerőse tudta és engedélye nélkül ellopta az autója kulcsát, majd vezetni kezdte a kocsit. Vezetés közben felnyílt a motorházteteje. A férfi a vezető oldali ablakot lehúzta, majd kihajolt rajta, miközben vezetett.

Ezután megpróbált megelőzni egy előtte haladó biciklist. Közben szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért

a kocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a biciklisnek. Az elsodort biciklis az aszfaltra esett, a kerékpár megrongálódott, a kocsi visszapillantó tükrének darabjai az úttestre hullottak. A férfi ennek ellenére megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Ezután a férfi, az út további részén a vízelvezető árokba csúszott.

A biciklis, mint utóbb kiderült, nem sérült meg, de közvetlen veszélyben volt az élete a férfi szabályszegései miatt.

Az ügyészség a vádiratban

börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, és vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta

vele szemben - írja az Ügyészség oldala.