Varga Judit: Nem engedünk!

Varga Judit igazságügyi miniszter
Varga Judit igazságügyi miniszter
Vágólapra másolva!
Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán írt arról, hogy az Európai Parlament megint az LMBTQ-propaganda melletti kiállásról fogadott el határozatot.
Vágólapra másolva!

Az igazságügyi miniszter azt írta, hogy

az EP-nek fáj, hogy Magyarország a gyermekvédelmi törvény által semmilyen szexuális propagandát nem enged be a köznevelési intézményekbe, iskolákba, óvodákba.

"Zavarja őket, hogy ellenállunk a nyomásgyakorlásnak és az LMBTQ-lobbinak.

Az Európai Parlament ma megszavazott állásfoglalásában szeretné megmondani, hogy mit tartsunk házasságnak, családnak, valamint a gyermek-szülő viszonyába is bele akarnak szólni. Megint olyan kérdésekről akarnak nekünk felülről utasítást adni, melyek nemzeti hatáskörbe tartoznak. Az már csak hab a tortán, hogy az EP ismételten a 7-es cikkely szerinti eljárást lebegteti a kezében.

Fontos, leszögezni, hogy az Alaptörvény I. cikk (1) bekezdése értelmében az „EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége".

Magyarország tehát a lehető legmagasabb szinten védi az emberi jogokat, ezért is értelmetlen ez a politikai hisztériakeltés az Európai Parlament részéről. A tények mellettünk szólnak.

Magyarországon minden felnőtt úgy él saját elhatározása és világnézete alapján, ahogy szeretne. A gyermekek nevelése azonban kizárólagosan a szülők joga. Ebből nem engedünk!" - zárja sorait Varga Judit igazságügyi miniszter.