Magyarország tovább küzd azért, hogy Európa visszatérjen a helyes pályára – többek között erről beszélt Varga Judit igazságügyi miniszter a spanyol El Correo de España lapnak adott interjúban. A közösségi oldalán közzétett bejegyzésben elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy Szlovéniától Olaszországon keresztül Franciaországig, valamint Németországtól Lengyelországig, több helyen is közzétették.

Varga Judit azt írta közösségi oldalán, hogy a migrációval kapcsolatban hosszú éve változatlan a kormány álláspontja. 

Nem fogunk engedni a nyomásnak sem határainkon, sem a brüsszeli tárgyalóasztalnál. Továbbra is vannak olyan hangok, amelyek büntetni akarják a magyarokat csupán azért, mert nem állunk be a balliberális fősodorba. Perre mennek ezért még az Európai Bizottsággal is, miközben elsiklanak az olyan valós problémák mellett, mint a bővítéspolitika fáradtsága

- írta közösségi oldalán. Az igazságügyi miniszter szerint 

A gyermekvédelmi törvény miatt indított nemtelen támadásokról elmondtam: a törvény összhangban áll valamennyi uniós értékkel, Brüsszelnek pedig meg kell értenie, hogy nem lépheti át saját, a Szerződésekben is lefektetett hatáskörét csak azért, hogy Magyarországot térdre kényszerítse. A párbeszédre nyitottak maradunk, a kölcsönös tiszteletet azonban mindig elvárjuk!

Hozzátette:

Brüsszel megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba, ez kétségtelen. Agresszív kampányra kell készülnünk, azonban a tények és a számok minket igazolnak minden tekintetben, legyen szó a gazdaságról vagy az oltási programról.

Azt is kiemelte az igazságügyi miniszter, hogy szóba került az "Európai Egyesült Államok" szépen csengő, azonban alattomos birodalmi szándékot leplező eszméje is, amely ellen már több országban is fellépést sürgetnek a különböző pártok - fogalmazott.

Az alapítóatyák által elképzelt Európához pedig még nem késő visszatérni, ezért vagyunk mi magyarok az egyik legaktívabb részesei az Európa jövőjéről szóló konferenciának! Kontinensünk sorsa rajtunk is múlik, ne féljünk hát cselekedni!

- tette hozzá.