Egy férfit nem jogerősen hét és fél szabadságvesztésre ítéltek többek között azért, mert megerőszakolta a saját gyerekét. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezésével egyetértve, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Egy solti férfi 2017 novemberétől 2019 nyaráig a nála láthatáson lévő kisgyermekei előtt a barátnőjével többször szexelt az otthonában.

Emellett az egyik gyerekét is többször megerőszakolta, amelyről videófelvételt is készített.

A férfit a Kecskeméti Törvényszék szexuális erőszak, gyermekpornográfia és kiskorú veszélyeztetése miatt, egyelőre nem jogerősen 7 és fél év szabadságvesztésre, 7 év közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Emellett a bíróság megszüntette a férfi szülői felügyeleti jogát mindkét kiskorú gyermeke vonatkozásában.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfival szemben kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás aránytalanul enyhe. A hosszabb időn át, a gyermekei sérelmére elkövetett bűncselekmények jellegére és konkrét tárgyi súlyára, illetve azok elkövetésének körülményeire figyelemmel hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása indokolt. A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.