Már jó ideje mondogatta barátainak B. Zoltán, hogy megöli volt párját, de mivel személyiségétől távol állt az erőszak, nem vették komolyan a fenyegetéseit. A férfi volt párja viszont nagyon is tartott ettől: a tragédia előtti héten kért távolságtartási végzést a bíróságtól.

A vérengzés előtt nem sokkal szerezte be a gyilkos fegyvert az a férfi, aki vasárnap megölte a volt párját, a nő anyját és a közös, hétéves kisfiúkat is Dunakeszin - írja a Bors. A lap úgy tudja, hogy B. Zoltán már jó ideje mondogatta, hogy vagy magával, vagy a feleségével végezni fog,  sőt a barátainak arra is tett említést, hogy a fiát, Maxilient is megöli.

Távoltartási végzést kért ellene

A Borsnak a nő egyik ismerőse azt mondta, hogy Melinda érezte, komoly veszélyben van: pont a borzalmas vérengzés előtti héten fordult ügyvédhez, hogy távoltartási végzést kérjen volt párja ellen.

Dunakeszi, gyilkosság, hármas gyilkosság, Kisfaludy utcaFotó: Koncz Márton - Origo

– Melinda rettegett Zoltántól. Nem csoda, mivel folyamatosan zaklatta és fenyegette őt. Azt mondogatta, hogy szerelmes, de ez nem szerelem volt, hanem elborult birtoklási vágy  – mondta a nő ismerőse a lapnak. Melinda négy hónapja elköltözött a felújított családi házukból és kisfiával együtt az anyjához menekült. A férfi azonban nem hagyta abba a fenyegetőzést, ezért is kért távolságtartási végzést ellene a nő.

Távol állt a személyiségétől az erőszak

Zoltán ismerősei a lapnak azt is elmondták, hogy a férfi tehetséges üzletember volt, korábban horgásztanyát üzemeltetett Szigetszentmiklóson. A férfi szerintük rajongásig szerette a gyerekét, a tenyerén hordozta a kisfiút és mindenhova magával vitte. A közeli ismerősök ugyanakkor azt is elmondták, hogy 

a tragédiának voltak előjelei, de ezt akkor nem vették komolyan.  

– Mondogatta, hogy meg fogja ölni magát vagy a volt feleségét, de hogy is hihettük el, hogy ezt megteszi, amikor a személyiségétől idegen volt az erőszak – mondta a férfi egyik barátja a lapnak. 

B. Zoltán vasárnap este Dunakeszin, a Kisfaludy utcában egy engedéllyel tartott vadászpuskával több lövést adott le 63 éves volt anyósára, 40 éves volt párjára és 7 éves közös gyerekükre. A támadás során mindhárman azonnal meghaltak, ezt követően pedig a férfi magával is végzett.