Elítélték az élettársa megölését tervező, kecskeméti nyugdíjast

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Jogerősen négy év három hónap fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a 77 éves kecskeméti férfit, aki egy vadászpuskával akarta lelőni korábbi élettárást 2019 nyarán. 
Vágólapra másolva!

Egy párnak megromlott a viszonya. Annyira, hogy a nő 2019 áprilisában elköltözött a férfitől, aki ezt nem vette ezt tudomásul. Rendszeresen hívogatta telefonon, emellett a munkahelyén - egy boltban - is naponta többször felkereste, vagyis önkényesen beleavatkozott az életébe. A férfi azzal fenyegette a nőt, hogy tönkreteszi, ha nem megy vissza hozzá, ezért június 24-én volt élettársa feljelentette őt zaklatás miatt. Ennek ellenére a férfi folytatta, amit elkezdett. Tovább fenyegette a nőt, és közvetett módon utalt arra is, hogy meg fogja ölni. A nő nagyon félt, felfogadott egy biztonsági őrt, hogy védje meg.

Július 24-én délután a férfi egy lefűrészelt csövű, csőre töltött ,sörétes vadászpuskával indult a boltba ment, hogy lelője volt élettársát.

A fegyvert a nőre irányította, és közölte vele, hogy végez vele.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A biztonsági őr azonban közbelépett, megragadta fegyver csövét, úgy, hogy az ne emberre irányuljon, Összeverekedtek, végül sikerült a támadót lefegyvereznie.

Eközben a fegyver elsült, de a lövés nem okozott sérülést.

A bíróság emberölés előkészülete és zaklatás, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben mondta ki bűnösnek a nyughdíjast, amiért

jogerősen négy év három hónap fogházbüntetéssel sújtotta

Döntésével a táblabíróság súlyosította az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék férfire kiszabott három és fél éves fogházbüntetését. Benedek Tibor tanácselnök indoklásában kiemelte, hogy a büntetőeljárásban kiszabott büntetés nemcsak az elkövetőt kell, hogy visszatartsa a jövőbeli bűncselekmények elkövetésétől, hanem mindenki mást is.