Az áramlopás miatt 2 év 10 hónapra ítélt Lagzi Lajcsi szerint elfogadhatatlan, hogy őt "elkaszálta a bíróság", míg a felesége vétlenségét kimondta. A Blikknek azt mondta, szerette volna, ha ma lezárul az ügy, ennek ellenére nem jelent meg a tárgyalóteremben és a bíró ítéletét sem fogadta el, így másodfokon folytatódik a pere. Jogos kárigényről és kártérítési összegről is beszélt. 

A helyszínen követtük végig, amint Lagzi Lajcsit bűnösnek mondta ki a bíró lopás és felbujtóként elkövetett vesztegetés miatt. A mai ítélet szerint

2 év 10 hónapot kell rácsok mögött töltenie.

Lagzi Lajcsi az ítélethirdetés után azt mondta,

elfogadhatatlan, hogy őt "elkaszálta a bíróság", míg a felesége vétlenségét kimondta.

Úgy fogalmazott, hogy szerinte a bíró hibázott, mivel egyszerűen hibás döntést hozott.

"Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet. A bíró ugyan visszafogta az ügyészség fantáziálását, ugyanakkor apró részleteket felnagyítva, és feltételezéseket tényként elfogadva döntött. Azt szerettem volna, hogy ma lezáruljon az ügy, a lelki békém, a családom és az egészségem érdekében, sajnos ez nem történt meg" - mondta a zenész a Blikknek,

aki a fent említett lezárás iránti vágya ellenére nem jelent meg a tárgyalóteremben ma,hogy éljen az utolsó szó jogának lehetőségével, inkább a soroksári temetőben töltötte az időt, amíg az ügyben ítéletet hirdettek. Emellett felesége jogtalan előzetes letartóztatása miatt szerinte jogos kárigényével is fenyegetőzött az áramlopás miatt elítélt zenész.

Lagzi Lajcsi tavaly januárban még megtisztelte a bíróságot jelenlétévelFotó: Csudai Sándor - Origo

De az interjúból az is kiderül, hogy már megtérítette a kárként megállapított összeget, annak ellenére, hogy nem értett egyet vele. Az ügy ma lezárult első fokon, és végleg lezárulhatott volna, ha Lagzi Lajcsi elfogadja az ítéletet,nem így tett. Ügyvédje fellebbezett a döntés ellen, ami emiatt nem jogerős.