Karácsony Gergely nem tagadja, hogy nyelvvizsga hiányában szabálytalanul dolgozott a Corvinuson, de továbbra is az egyetemre hárítja a felelősséget. A Mediaworks Hírcentruma kedden szentendrei fórumán kérdezte a politikust. Szerinte semmilyen előnyt nem élvezett a szabálytalan foglalkoztatással, mert csak nettó százezer forintot keresett. Állítása szerint egyetemi oktatóként ugyanazt a fizetést kapta volna, mint amit tanársegédként. Ám Karácsony arról hallgatott, hogy csak 2004 és 2008 között volt tanársegéd, utána négy évig már adjunktusként tanított, minden bizonnyal magasabb bérért.

Az adjunktusi kritériumoknak Karácsony még annyira sem felelt meg, mint a tanársegédi feltételeknek, ugyanis többek között nem tudott idegen nyelven előadni. A főpolgármester most úgy magyarázkodik, hogy más jogviszonyban szabályosan taníthatott volna a Corvinuson, de „az egyetem elszúrta".

Arra a kérdésre, hogy azért kivételeztek vele, mert Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök tanácsadója volt, csak annyit mondott:

Hagyjuk már ezt a hülyeséget!

Egy nappal korábban Karácsony szintén a Corvinus Egyetemre mutogatott a kialakult botrányban. Akkor a főpolgármester úgy fogalmazott: „ő csupán végezte a munkáját".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata, ami megállapította, hogy Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, ugyanis hiányzott az ehhez szükséges nyelvvizsga és a doktorjelölti jogviszony.

A hazugságspirálban vergődő baloldali főpolgármester érdemben eddig még nem reagált a hírre, most azonban aktuális utcafórumán minden felelősséget egykori munkáltatóira hárított.